banner913
banner932
banner1012

Sınır kapılarında elektronik geçiş gündemde

banner1020

Ulaştırma Bakanı Atakan, sınır kapılarında elektronik geçiş sistemi için çalışma yapıldığını açıkladı

banner974
Sınır kapılarında elektronik geçiş gündemde

banner971

  

Güzelyurt’ta bir vatandaşın, bölge esnafının kalkınması için, araç sigorta ücretlerinin azaltılarak Güney Kıbrıs’tan geçişlerin kolaylaştırılmasını talep etmesi üzerine Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, hükümet olarak kendilerinin de daha fazla kişinin KKTC’ye gelip, harcama yapmasını istediklerini kaydetti. 

Öte yandan bunu zorlaştıran şeyin sigorta ücretleri değil, sınır kapılarında yaşanan sıkıntılar olduğuna işaret eden Özersay, 40 yeni sivil hizmet görevlisi alınması için karar aldıklarını anımsattı. Bunun da çözüm olamayabileceğini dile getiren Özersay, bazı kapılardan geçiş yönteminin değişebileceğini anlattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da sınır kapılarında elektronik geçiş sistemi için çalışma yapıldığını dile getirdi. 

KKTC kimlik katlarının çipli geçiş özelliği taşıdığını anımsatan ve geçen yıl Metehan kapısına çipli geçiş için prototip taktıklarını ifade eden Atakan, araçta 4 kişi olduğunda çipli geçiş süresinin neredeyse personelin işlem yapma hızına eşitlendiğini anlattı.

Atakan, kamera üzerinden geçişleri denetlemeyi denediklerini ancak araçtaki kişilerin bilinememesinin güvenlik riski yarattığını dile getirdi. 

Şerit sayısı eksikliğinin yoğunluğun önemli nedenlerinden olduğuna işaret eden Atakan, 5 şerit gidiş 5 şerit geliş bir kapı için proje hazırladıklarını dile getirdi. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.