banner913
banner932
banner1012

“Sesini yükselt, haklarını savun” projesi sonuçları açıklandı

banner1020

17 Mart-17 Nisan 2017 tarihleri arasında küçük hibe başvuruları kabul edilirken, yapılan değerlendirmeler sonucunda en yüksek puan alan 4 proje hibe almaya hak kazandı

banner974
“Sesini yükselt, haklarını savun” projesi sonuçları açıklandı

banner971

Avrupa Birliği’nin “Kıbrıslı Sivil Toplum Harekette” programı altında finanse edilen Naci Talat Vakfı ve IKME Sosyo-Politik Araştırmalar Enstitüsü tarafından yürütülen “Sesini yükselt, haklarını savun” projesi, küçük hibe programı sonuçlarını açıkladı.

Sivil toplumunun iletişim yönetimini, savunuculuk becerilerini geliştirmeyi, medya profesyonellerinin kapasitelerini artırmayı hedefleyen proje, Kasım 2015’ten beri sürdürdüğü kapasite artırma eğitimleri ve küçük hibe programları ile sivil toplumun savunuculuk alanında daha etkin olmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Naci Talat Vakfı’ndan verilen bilgiye göre, projenin eş koordinatörü Seziş Thompson, ikinci küçük hibe programıyla “Sivil toplumu, politik, ekonomik, sosyal, sivil, kültürel haklar konularında kampanyalar ile farkındalık yaratma ve karar verme mekanizmalarında daha etkin olma konularında cesaretlendirmek” amacında olduklarını belirtti.

Thompson, hibe programının bir diğer önemli amacının da medya çalışanları ile sivil toplumun insan hakları, medya etiği, bilgi erişim hakkı, barış gazeteciliği konularında beraber çalışmaya teşvik etmek olduğunu söyledi.

17 Mart-17 Nisan 2017 tarihleri arasında küçük hibe başvuruları kabul edilirken, yapılan değerlendirmeler sonucunda en yüksek puan alan 4 proje hibe almaya hak kazandı.

Proje sahibi sivil toplum örgütlerinin yetkilileri ve aktivistler proje kontratlarını 15 Haziran’da imzaladı. Projelerin uygulamalarının Kasım 2017’ye dek tamamlanması planlanıyor.

Projenin eş koordinatörü Ebru Deniz Tekman, kazanan tüm projelerin sivil toplum ve medyayı bir araya getiren projeler olduğunu belirterek kazanan projelerin isimlerini ve sahiplerini şu şekilde açıkladı:

“Çatışma Bölgelerinde Kadın” - Anna Prodromou                             “Enge” l- Uygar Erdim
“Kıbrıs’ta Barış Gazeteciliği: Medya Aracılığıyla Barış İnşası” - Vasvi Çiftçioğlu   
“Sivil Toplum Medya İzleme Projesi” - POST Araştırma Enstitüsü

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.