banner913
banner932
banner1012

Serbest Çalışan Hekimler Tıp-İş'i eleştirdi

banner1020

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği (KTSÇHB). Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) bugünkü eylemle yine sınıfta kaldığını ileri sürdü.

banner974
Serbest Çalışan Hekimler Tıp-İş'i eleştirdi

banner971

KTSÇHB Başkanı Remzi Gardiyanoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek İdare Mahkemesi’nin “Mandamus Emrii” ile kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarının son bulduğunu belirterek, “Bu karar ile ikinci iş artık tüm kamu hekimleri için hafızalarında bir anı olmaktan öteye geçemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Gardiyanoğlu, Tıp-İş’in ileri gelenlerini uzun bir süreden beridir statükoyu korumak ve ikinci işin yasallaşması adına farklı senaryolar uygulamaya koymakla suçladı.

Gardiyanoğlu, “Son dönemde Sağlık Bakanlığı'nın yıllardan beridir yapılmayan ve Tıp İş sendikasının elinde hep koz olarak kullandığı yasa çalışmalarında hızlanması, özlük haklarında yapmış olduğu düzenlemeler, Döner Sermaye Yasası’nın  yakında uygulamaya konulacak olması ve yargının verdiği kararın uygulanacağını açıklaması Tıp İş sendikasının maskesinin düşmesine yol açmıştır” iddiasında bulundu.

Gardiyanoğlu, “Tıp-İş’in kamu hekimlerinin ikinci iş yapmalarına kanun dışı zemin arayışları  ve bunun adına da ikinci  işe devam edebilme yasası demek yerine  Kamu Hekimleri Yasası demelerinin hala daha yanlışta ısrar ettiklerinin  en acı göstergesi” olduğunu ileri sürdü.

Gardiyanoğlu, “ İkinci iş yapamayacak olmanın verdiği kaygı, bugün itibariyle Tıp-İş'in eylem ve grevlerinin tek ve gerçek öznesi haline gelmiştir” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.