banner913
banner932
banner1012

Selvilitepe’de 6 cm’lik kar kalınlığı ölçüldü

banner1020

KKTC’yi dün etkisi altına alan kar yağışı ve yağmurlu havanın sonunda Selvilitepe’de 6 santimetre kalınlığında kar biriktiği; en çok yağış alan Akdeniz’de ise metrekareye 27 kilogram yağış düştü

banner974
Selvilitepe’de 6 cm’lik kar kalınlığı ölçüldü

banner971

KKTC’yi dün etkisi altına alan kar yağışı ve yağmurlu havanın sonunda Selvilitepe’de 6 santimetre kalınlığında kar biriktiği; en çok yağış alan Akdeniz’de ise metrekareye 27 kilogram yağış düştüğü açıklandı.
Meteoroloji Dairesi’nden verilen bilgiye göre, dağlık kesimlerde etkili olan kar yağışı esnasında Selvilitepe’de 6 santimetre kalınlığında kar birikti.
Gün boyu süren yağmur sonunda metrekareye Akdeniz’de 27 kg., Zaferburnu’na 25 kg ve Lefke’ye 21 kg yağış düştü.
Meteoroloji Raporu’na göre, 27 Ocak-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşen yağışların yörelere göre dağılımı şöyle oldu:
Akdeniz 27 Kg/m²; Zaferburnu 25 Kg/m²; Lefke 21 Kg/m²; Kozanköy 20 Kg/m²; Gemikonağı 17 Kg/m²; Boğaz 16 Kg/m²; Beylerbeyi 13 Kg/m²; Güzelyurt ve Çamlıbel 11 Kg/m²; Kaleburnu 10 Kg/m²; Kırıkkale, Taşpınar, Tatlısu, Yeşilırmak 9 Kg/m²; Girne, Mağusa, Akdoğan, Koruçam, Yenierenköy, Ziyamet 8 kg/m².
Diğer yörelerde ise metrekareye 1 ile 7 kg arası yağış düştüğü belirtildi.


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.