banner913
banner932
banner1012

Şeker Sigorta’daki yolsuzluk dosyasında sona gelindi

banner1020

Şeker Sigorta’da önceki yönetim döneminde yaşanan usulsüzlükler konusunda polis tahkikatı tamamlanıyor. Özersay, polisin belgeleri emare olarak aldığını ve tahkikatın iki haftaya kadar tamamlanacağını açıklayarak, konunun mahkemeye taşınacağını bildirdi

banner974
Şeker Sigorta’daki yolsuzluk dosyasında sona gelindi

banner971

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Şeker Sigorta’da önceki yönetim kurulu döneminde yaşanan usulsüzlük ve hukuksuzluklar konusunda polis tahkikatının tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Özersay, “Polisimiz kurum müdürünün ve personelin ifadelerini aldı, bazı belgeleri emare olarak aldı ve süreç ilerledi. Yaklaşık iki hafta sonra bahse konu dosya ile ilgili olarak polis tahkikatı tamamlanıyor, ardından olası suç unsurları çerçevesinde konu mahkemeye taşınacak” dedi.

Özersay’ın konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Vatandaş soruyor: Basına Şeker Sigorta dosyası olarak yansıyan ve önceki yönetim kurulu döneminde kurumu zarara uğrattığı iddia edilen usulsüzlük ve hukuksuzluklarla ilgili olarak ne aşamadayız? Bazı şeylerin ilerlemesi için takipçi olmak ve kamuoyunu da bilgilendirmek önemlidir diye düşünüyorum. Konuyu Polis Teşkilatımız üzerinden takip ettik. Başbakan Yardımcılığı olarak hem yazılı hem de sözlü sorduk. Polisimiz kurum müdürünün ve personelin ifadelerini aldı, bazı belgeleri emare olarak aldı ve süreç ilerledi. Yaklaşık iki hafta sonra bahse konu dosya ile ilgili olarak polis tahkikatı tamamlanıyor, ardından olası suç unsurları çerçevesinde konu mahkemeye taşınacak. Hatırlanacağı üzere 2018 Ağustos ayında dörtlü koalisyon döneminde atamış olduğumuz yönetim kurulu, görevi devraldığında önce mali tabloyu incelemiş ve bazı usulsüzlük ve hukuksuzluklara rastlamıştı. Bu çerçevede hemen bir rapor hazırladılar. Ardından da hükümet olarak bizim de desteğimiz ile polise giderek şikayette bulundular. O dosya rafta kaybolmadı ve tozlanmadı, takip ettik, hem önceki hükümet döneminde hem de bu hükümet döneminde. Hazırlanan o raporda yer alan iddialardan bazıları şöyleydi: Sigortası bitmiş olan araçlara ödeme yapılması; birden fazla ödeme yapılması; kiralık araçların yönetim kurulu üyelerinin kullanımına verilmesi; kiralık araçların usulsüz şekilde seçim dönemlerinde kullanılması; 2013’ten 2018 yılına kadar beş yıl boyunca genel kurul yapılmamış olması ve dahası. Bunların ve dahasının ne oranda doğru olduğu, tahkikat sonucunda suç unsurlarının neler olacağı yakında ortaya çıkacak.”

İKİ MİLYON TL ZARARA UĞRATILMIŞTI

Hatırlanacağı üzere Kooperatif Merkez Bankası iştirakleri arasında yer alan Şeker Sigorta'nın, geçmiş UBP- DP hükümeti döneminde ciddi derecede uygunsuz ödemeler yaptığı hazırlanan raporla ortaya çıkmıştı.

Sigorta eski Yönetim Kurulu Başkanı’nın kendisine ve ailesine ait şirketlere fatura karşılığı ciddi ödemeler yaptığı raporda açıklanmıştı. Bir diğer yönetim kurulu üyesinin ise başkanı olduğu spor kulübüne düzenli para aktardığı raporda yer almıştı

Şeker Sigorta’dan bir medya kurumuna 1 milyon TL reklam parası, faaliyette olmayan bir şirkete de 300 bin TL'ye yakın kaynak aktarılmıştı. Bu arada çok sayıda hasar ödemesinde de problem yaşandığı ortaya çıkmıştı. Bu harcamaların Şeker Sigorta’ya kaybının en az iki milyon TL olduğu açıklanmıştı.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.