banner913
banner932
banner1012

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2017 Arama-Kurtarma Tatbikatı başladı

banner1020

banner974
Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2017 Arama-Kurtarma Tatbikatı başladı

banner971

Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2017 Arama-Kurtarma Tatbikatı bugün başladı.

Tatbikatın kara bölümü bu akşam 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde saat 19.00’da, deniz bölümü yarın Mağusa açıklarında saat 10.00’da yapılacak.

Tatbikatla ilgili basın brifingi bugün öğleden sonra Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) Boğaz karargâhında verildi. Brifingi Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım verdi.

Bilgilendirme toplantısında, Genelkurmay Başkanlığı Cari Harekât Daire Başkanı Tuğgeneral İlhan Kırtıl, Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Sahil Güvenlik Şube Müdürü Deniz Albay Serdar Sevinç ve çeşitli rütbedeki komutanlarda hazır bulundu.

ŞEHİT TEĞMENİN EŞİNE ANI OBJELERİ 

Brifing öncesi Şehit Teğmen Caner Gönyeli’nin özgeçmişi okundu ve eşi Nükhet Gönyeli’ye GKK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay tarafından anı objeleri takdim edildi. 

TATBİKAT SENARYOSU

Tatbikat senaryolarına göre, tatbikatın birinci aşamasında 101 Evler bölgesinde bir yolcu uçağının tehlike sinyali vermesi üzerine arama ve kurtarma operasyonu yapılacak.

Tatbikatın yarınki deniz aşamasındaysa, bir kuru yük gemisiyle, diğer bir ticari teknenin çarpışması ve sonrasında yaşanacak olaylar canlandırılacak.

YILDIRIM: “ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA BİR YARIŞ HALİNDE İCRA EDİLMEK ZORUNDA”

Tatbikatla ilgili bilgi veren Tümgeneral Yıldırım, “Arama-kurtarma harekâtı doğrudan insan hayatı ile ilgili olduğundan zamana karşı ve ölümle yaşam arasında bir yarış halinde icra edilmek zorundadır. KKTC, anavatanı Türkiye Cumhuriyeti unsurları ile gönül ve emel birliği içerisinde, her ortamda, gece ve gündüz, kara sularında veya uluslararası sularda her yerde, her zaman arama kurtarma harekâtı icra etmeye hazırdır” diye konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.