banner913
banner932
banner1012

Sebze ve meyvede yine limit üstü kalıntı

banner1020

Tarım Dairesi, 8-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği analizlerde domates, biber, şeftali, elma ve nar'da limit üstü kalıntı tespit edildi

banner974
Sebze ve meyvede yine limit üstü kalıntı

banner971

Tarım Dairesi, 8-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği analizlerde, 4 yerli ve 4 ithal üründe limit üst kalıntı tespit etti.
Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 53 ithal ürünün 49’u, 15 yerli ürünün 11’i temiz çıktı.
İthal ürünlerden limit üstü çıkan Onbaşı işletmeleri Ltd.’e ait domates iade edildi. Kemal Palamut Ltd’e ait Şeftali, SVS Ltd’e ait şeftali ve elma golden imha edildi.
Yerli ürünlerden ise Gayretköy’de Turan Yeşilyayla’ya ait biber, Yayla’da Cengiz Kamber’e ait verigo üzümde ikinci alımda da limit üstü çıkması nedeniyle bu ürünlerin hasadı bir sonraki tahlile kadar durduruldu.
Bu hafta Bostancı’da Ayşe Değirmenci’ye ait nar ve Alsancak’ta Mustafa Muti’ye ait nanede limit üstü kalıntı tespit edildiği için bu ürünlerin hasadı da bir sonraki tahlile kadar durduruldu.
Öte yandan geçen haftaki analizde limit üstüt çıkan Lapta’da Mehmet Dolmacı’ya ait biber çeşitleri ve Cengizköy’de Erdinç Yönel’e ait maydanoz, temiz çıktığı için bu ürünlerin hasadına izin verildi.


 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.