banner913
banner932
banner1012

Sebze meyvede zehirden vazgeçilmiyor

banner1020

Bazı üreticilere ait acı biber, kırmızı biber, elma, kabak ve maydanozda yine limit üstü ilaç kalıntısı tespit edildi

banner974
Sebze meyvede zehirden vazgeçilmiyor

banner971

Tarım Dairesi’nin son bir haftada yaptığı gıda denetimlerinde, 4 ithal,  2 de yerli üründe limit üstü ilaç kalıntısı tespit edildi.
İthal acı biber imha edilirken deveci armut, elma ve şili biber menşeine iade edildi.  Yerli ürünlerde ise 2. analizde de ilaçlı çıkan kapya biber ve kabağın hasadı 3. analize kadar durduruldu.
Tarım Dairesi, 9-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ithal ve yerli üretim gıda denetim sonuçlarını açıkladı. İthal ve yerli ürünlerden numune alınarak Devlet Laboratuvarı’nda yapılan analizler neticesinde çıkan sonuçların, Avrupa Birliği'nde kullanılan Pestisit Limitleri çizelgesinde değerlendirilerek aşağıdaki sonuçların  elde edildiği belirtildi.
İthal ürünlerden  biber, domates , kepek ,armut , elma, havuç, iç antepfıstığı, pamuk tohumu küspesi, susam, mısır, üzüm  olmak üzere 39 numuneden 35 numune temiz çıkarken, 4 numunede limit üstü kalıntıya rastlandı. 
Limit üstü kalıntıya rastlanan Şenol Bayur'a ait acı biber imha edilirken,  Onbaşı Ltd'e ait Deveci Armut, Granny Smith Elma ve Şili Kırmızı Biber ise menşeine iade edildi.
Yerli ürünlerden enginar, patates, nane ,kabak, maydanoz, roka, arpa, Mandora Mandarin ve biber olmak üzere 32 numuneden 30 'u temiz çıkarken,  2 numunede limit üstü kalıntıya rastlandı.
Bu hafta yapılan analizlerde, geçen hafta  limit üstü çıkan ve bu haftada tekrar limitüstü çıkan Tatlısu’da Sıla Bahar'a ait Kapya Biber ve Akdeniz'de Güner Canlısoy'a ait kabağın hasadı bir sonraki analize kadar durduruldu.
Geçen hafta yapılan analizde limit üstü çıkan Tatlısu’da Sıla Bahar'a ait  Yeşil Çarli Biber bu hafta yapılan analizlerde limit altına indiği için ürünlerin hasadına izin verildi. Ayrıca geçen hafta yapılan analizde limit üstü çıkan Alsancak'tan  Mustafa Muti'ye ait maydanoz numunesi  üreticinin isteği üzerine tekrar analiz yapılmadan imha edildi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.