banner913
banner932
banner1012

Sahte paraları minibüste bulmuş

banner1020

Mağusa’da tasarrufunda 30 adet 100 TL’lik sahte banknotlarla yakalanan zanlı Hasan Cebe, dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Zanlı Cebe verdiği ifade de sahte banknotları çalıştığı şirkete ait minibüste bulduğunu söyledi

banner974
Sahte paraları minibüste bulmuş

banner971

Gamze PİR BAYKUR

Mağusa’da tasarrufunda 30 adet 100 TL’lik banknotlarla yakalanan zanlı Hasan Cebe, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Sahte banknot tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Cebe’nin tutukluluk süresi 6 gün daha uzatıldı.

PARALARIN SAHTE OLDUĞU TESPİT EDİLDİ...

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlı Hasan Cebe’nin 6 Ocak tarihinde Mağusa’da sokakta yürüdüğü sırada polis ekiplerince üzerinde arama yapıldığını belirtti. Derman, zanlı Cebe’nin üzerinde yapılan aramada cüzdanı içerisinde 100 TL’lik banknotlardan oluşan 30 adet muhtelif seri numaralı toplam 3 bin TL’nin sahte olduğundan şüphelenilip emare alındığını açıkladı. Zanlı Cebe’nin ayni gün gönüllü ifade verdiğini belirten Derman, zanlının ifadesinde konu paraları şoför olarak çalıştığı İtimat isimli işletmeye ait TJT 032 plakalı minibüsün arka koltuğunda 1 ay önce poşet içerisinde bulduğunu ve bu paralardan 1 adet 100 TL’lik banknotu başkasına verdiğini beyan ettiğini söyledi.  Derman, mesele ile ilgili olarak 7 Ocak tarihinde İtimat İşletmelerine gidildiğini ve garaj bölümünde arızalı olarak bulunan TJT 032 plakalı minibüste arama yapıldığını söyleyerek yapılan aramada şoför koltuğunun arka kısmında bulunan dolap içerisinde 1 adet naylon poşet bulunduğunu ifade etti. 30 adet 100 TL’lik banknotların incelenmek üzere PGM Sahtecilik Şubesine, minibüste bulunan naylon poşetin ise PGM Parmak İzi Şubesi’ne gönderildiğini belirten Derman, PGM Sahtecilik Şubesinden sözlü olarak aldıkları cevapta konu banknotların sahte olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Derman, ayrıca yürütülen tahkikatta zanlının konu banknotlar içerisinden 1 adet 100 TL’lik sahte banknotu 2016 yılı Nisan ayı içerisinde İtimat işletmelerindeki kahvehaneye borcuna karşılık verdiğinin tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Derman, zanlının 8 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

6 GÜN DAHA...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Hasan Cebe’nin tahkikat maksatları bakımından 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.