banner913
banner932
banner1012

Sahil, çöplüğe döndü

banner1020

Mağusa’nın gözde sahillerinden olan Bedis Plajı ile Venüs Otel arasındaki alanda çöp konteyneri bulunmaması ve düzenli çöp toplanmaması nedeniyle bölge çöplüğe dönüştü

banner974
Sahil, çöplüğe döndü

banner971

Ülkemizde çevre karşı duyarlılık kazandırmak ve geleceğe yaşanabilir bir çevre bırakmak için bir araya gelen Mağusalı gönüllülerin kurmuş olduğu Her Daim Dostlar gönüllüleri temizlik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Dün sabah da Çevre Koruma Dairesi öncülüğünde Her Daim Dostlar ve Yeni Boğaziçi Kadınlar Birliği birlikte hareket ederek Bedis Plajı ile Venüs Otel arasında kalan sahilde çevre farkındalık etkinliği yaptı. Ancak yapılan sahil temizliği sırasında karşılaşılan görüntüler Her Daim Dostlar gönüllülerini adeta isyan ettirdi. Bölgede çöp konteyneri bulunmaması ve düzenli çöp toplanmaması nedeniyle her tarafın çöplük olduğuna dikkat çektiler.

Yapılan temizlik sırasında cittaslow şehir Yeni Boğaziçi’ye yakışmayan görüntülerle karşılaştıklarını sosyal medya hesaplarından attıkları fotoğraflarla paylaşarak sitem ettiler.

Her Daim Dostlar gönüllüleri sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları görüntülerle ilgili şu görüşlerini de aktardılar:

“Ne yazık ki cittaslow Yeni Boğaziçi'mize hiç yakışmayan görüntüler ile karşı karşıya kaldık. Fotoğrafta görüldüğü gibi önceden başka duyarlı yurttaşlar tarafından bir çevre etkinliği yapılmış ve toplanan çöpler buraya alınması için bırakılmış. Çöp poşetleri alınmayınca çevredeki hayvanlar tarafından parçalanarak dağıtılmış. Bizler toplamış olduğumuz çöpleri bunlarda alınır düşüncesi ile bu çöp yığınının yanına bıraktık. Alınması için ilgili yerlere bildirdik” denildi.

ACİL ÇÖP KONTEYNERİ KONMALI ÇÖPLER DÜZENLİ TOPLANMALI

Bu bölge Mağusa bölge kıyılarının en çok kirletilen sahili olduğuna vurgu yapan gönüllüler bu bölgeye acil olarak çöp konteyneri konması ve düzenli aralıklarla temizlik yapılması gerektiğine vurgu yaptılar.

Bu bölgeyi kirletenlerin tespiti için teknolojinin kullanılması gerektiğini ifade eden gönüllüler “Kirletenlerin tespit edilmesi ve gerekli asgari ücretin 1/4 ü ile iki katına kadar cezalar verilmelidir. Çevre Koruma Dairemize başlattığı bu çevre farkındalık etkinlikler için teşekkür eder bu etkinlikleri basın yayın ve sosyal medya araçları ile desteklemesini bekleriz” diyerek görüşlerini paylaştılar.

Foto: Bedis çöp

Foto: Bedis çöp1

Foto: Bedis çöp3

Foto: Bedis çöp4

Foto: Bedis çöp5

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.