banner913
banner932
banner1012

“Sağlık, yamalarla yürütülüyor”

banner1020

Meclis Başkanı Sibel Siber, sağlığın yasal eksikleri bulunduğunu ve günün şartlarına göre sadece yamalamalarla yürütüldüğünü söyledi

banner974
“Sağlık, yamalarla yürütülüyor”

banner971

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, toplumsal değerlere saygılı olarak yapılan her türlü çalışma ve eleştirinin toplumda değer bulduğunu söyleyerek “Sivil toplumu demokrasinin köşe taşı olarak görüyoruz” dedi. 
Başkan Siber, Kenan Arifoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Tabipler Birliği’nin yeni yönetim kurulundan bazı üyeleri kabul etti.
Tabipler Birliği Yasası’nın, Meclis’ten geçtiğini anımsatan Siber, toplumun ihtiyaç duyduğu bütün yasaların da çağa uygun bir şekilde geçmesini sağlamanın yasa ile yönetilen hukuk devletinin görevi olduğunu vurguladı.
YASALARIN HIZLANMASI İÇİN ÇIKIŞ YOLU
Yasaların hızı konusunda sürekli özeleştiri yaptıklarını vurgulayan Siber, bu konuda buldukları çıkış yolunu ortaya koydukları Hukuk Komitesi çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.
Sağlığın yasal eksikleri bulunduğunu ve günün şartlarına göre sadece yamalamalarla yürütülüp, hekimlerin özverileri ile bugüne kadar bir noktaya taşındığını ifade eden Siber, sistemsizliğin en çalışkan hekimi ve üretken bir kişiyi bile bir noktada içinde eritebildiğini belirtti.
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu da konuşmasında birliğin yeni yönetim kurulu olarak resmi ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Siber’e birliğe gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.
Sağlıkla ilgili günün şartlarına göre yasaların değişiminin önemli olduğuna dikkati çeken Arifoğlu, bu yasa ve tüzük çalışmalarının günlük olarak hazırlanması gerektiğini, aksi halde yaşanan zaman kaybının sağlığa olumsuz etkileri olacağını vurguladı. 

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.