banner913
banner932
banner1012

Sağlığa dev bir yatırım daha

banner1020

Kıbrıs’ın, YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden sonra ikinci en büyük diş hastanesi olan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi törenle açıldı

banner974
Sağlığa dev bir yatırım daha

banner971

Kıbrıs’ın, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nden sonra ikinci en büyük diş hastanesi olarak tasarlanan ve Girne bölgesi halkına ağız ve diş sağlığı konusunda hizmet verecek olan Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi’nin açılışı, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından yapıldı.

Girne Üniversitesi Diş Hastanesi 8 Anabilim Dalında Hizmet Verecek

Yapılan açıklamada, Pedodonti, Oral Diagnoz, Endodonti, Restoratif, Periodontoloji, Protetik, Ortodonti ve Çene Cerrahisi olmak üzere toplam 8 anabilim dalının hizmet vereceği Girne Üniversitesi Diş Hastanesi’nde, 1 adet tam donanımlı lokal ameliyathane, 1 adet bilgisayarlı dental tomografi ve hastalara ayni gün içinde diş protez imkanı sağlayacak CADCAM cihazı ile Girne Bölgesi halkına kaliteli sağlık hizmetlerinin sunulacağı belirtildi.

Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Diş Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Serap Çetiner açılış töreninde yaptığı konuşmada, alanında uzman akademisyen ve hekim kadrosu, teknik ve medikal alt yapısı ile Girne Bölgesi’nin tam donanımlı diş hastanesi olma özelliğinin yanı sıra sağlık hizmeti almak amacıyla farklı ülkelerden gelecek hastalara da kapılarını açacaklarını söyledi. 

Aynı anda 14 hastaya tedavi olanağı sağlayacak kapasitede bulunan Girne Üniversitesi Diş Hastanesi’nde, tomografi cihazı ile entegre, üç boyutlu CADCAM teknolojisiyle aynı gün içerisinde protez diş imkanı sunulacağını ifade eden Prof. Dr. Serap Çetiner, implant, gülüş tasarımı, diş estetiği uygulamalarının da gerçekleştirileceğini belirtti.

Toplumun ağız diş sağlığı profilini düzeltmek amacıyla, bebek ağız diş sağlığı programlarına da başlanacağını ifade eden Prof. Dr. Serap Çetiner, yaşlı, hasta ve çocuklarla, engelli bireylerin öncelikli hizmet verilmesi gereken gruplar olduğunu, bu hastalara hastaneye geldikleri andan itibaren özel hasta temsilcilerinden hizmet alma olanağı sağlanacağını, gerekli durumlarda evlerinden hastaneye ulaşmalarına yardımcı olunacağını veya evlerinden çıkamayan bireylere evlerinde ağız sağlığı hizmeti verileceğini söyledi.  Yaşı küçük olan, korkan veya engelli hastaların, Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi’nde genel anestezi altında tedavi edileceğini vurgulayan Prof. Dr. Serap Çetiner, “on call” sistemi ile nöbetçi doktorlar tarafından 24 saat acil tedavi hizmeti verileceğini de sözlerine ekledi.

5 Ekim’den itibaren, uluslararası kalite standartlarında kurulan sistemle hasta kabulüne başlanacağını ifade eden Prof. Dr. Serap Çetiner, Girne Üniversitesi Diş Hastanesi’nin, diş hekimliği hizmetlerinde sayılı referans merkezlerden biri olacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Girne Üniversitesi Diş Hastanesi’nin açılışı kurdele kesimi ile gerçekleştirildi ve Hastane, Başbakan  Özgürgün , Bakanlar ve misafirlere gezdirildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.