banner913
banner932
banner1012

Rumlar kuzeye akın ediyor

banner1020

Euro’nun tavan yapması, TL’nin de erimesiyle Rumlar alışveriş için son üç gündür akın akın Kuzey’e geliyor; Metehan barikatında kilometrelerce araç kuyruğu oluşuyor

banner974
Rumlar kuzeye akın ediyor

banner971

Murat ASLAN

Ülkede sınır kapılarındaki yoğunluk tersine dönmeye başladı. Son günlerde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye geçen Rum vatandaşlarında gözle görülür bir artış var.

Türk Lirası’nın değer kaybından dolayı Kıbrıs’ın kuzeyinden alış veriş yapmayı tercih eden Rumlar, son üç gündür Metehan barikatında kuzeye geçmek için beklerken kilometrelerce araç kuyruğu oluşmasına neden oluyor.

Euro’nun Türk Lirası karşısındaki avantajını kuzeye geçerek değerlendiren Rumlar, yiyip içmenin yanısıra Kuzey’de daha çok akaryakıt ve sigara almayı tercih ediyor. Birçok marketin de bu nedenle Rum müşterilerinin arttığı ifade ediliyor.

Dün de yine Metan barikatında yoğunluk vardı. HALKIN SESİ’nin dün saat 13.00 sıralarında görüntülediği fotoğraflarda Güney’de mesai saati olmasına rağmen yüzlerce Rumun araçlarıyla Kuzey’e geçmeye çalıştığı görüldü.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.