banner913
banner932
banner1012

Rum Enerji Bakanı hidrokarbon bulunmamasını hayal kırıklığı olarak niteledi

banner1020

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis, ENI-KOGAS konsorsiyumu tarafından Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki Blok 9’da gerçekleştirilen ikinci araştırma sondajında kullanılabilir miktarda hidrokarbon bulmaması...

banner974
Rum Enerji Bakanı hidrokarbon bulunmamasını hayal kırıklığı olarak niteledi

banner971

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotrypis, ENI-KOGAS konsorsiyumu tarafından Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesindeki Blok 9’da gerçekleştirilen ikinci araştırma sondajında kullanılabilir miktarda hidrokarbon bulmaması ile hayal kırıklığına uğradığını ifade ederek, fakat aynı zamanda bunun Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinde hidrokarbonlar olmadığı anlamına gelmediğine dikkat çekti.

Bakan,Meclis’teki partilerin temsilcilerini sondajın sonuçları, bunun yanı sıra genel olarak enerji sektöründeki gelişmeler hakkında bilgilendirdikten sonra yaptığı açıklamada, İtalya-Kore konsorsiyumunun iki yıllık bir süre içinde jeolojik modelinin yeniden değerlendirilmesine yönelik bir talepte bulunduğunu belirtti.

Enerji Bakanlığı, Perşembe günü, resmi olarak, konsorsiyumun “bu günlerde Kıbrıs’ın münhasır ekonomik bölgesinde bulunan Blok 9’daki “Amathousa” alanında ikinci keşif sondajı sonuçlandırdığını” açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nu da sondaj sonuçları hakkında bilgilendiren Lakkotrypis, bununla birlikte, şu anda ilk önceliğin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan blok 12’deki “Afrodit” gaz alanında yapılan sondajda keşfedilen doğal kaynakların en iyi ve en hızlı şekilde kullanılması olduğunu vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.