banner913
banner932
banner1012

Radyograferler sokağa indi

banner1020

Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği, Lefkoşa’da eylem yaparak, radyasyon çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarının yetersiz olduğunu vurguladı

banner974
Radyograferler sokağa indi

banner971

 


Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği, 8 Kasım Dünya Radyoloji günü dolayısıyla etkinlik düzenledi ve sorunlarını dile getirdi.
“Radyasyon çektim iyileştim”, “Radyasyon öldürmez, süründürür”, “Radyasyon vitamin değildir” yazılı pankartlarla Girne Kapısı’na yürüyen dernek üyeleri, saygı duruşunun ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.
Kıbrıs Türk Radyograferler Derneği Başkanı Songül Bahar burada yaptığı konuşmada, günün, 122 yıl önce 8 Kasım 1895’te Alman Fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen  x-ışınlarını keşfettiği gün olduğunu belirtti. Bahar, 2015 yılında kurulan derneğin amacının tıbbi görüntüleme, nükleer tıp ve radyoterapi alanında halen çalışan, bu alanlarla ilgili eğitim almış ve almakta olan kişileri bir araya toplamak, bu alanlarla ilgili çalışmalar yaparak sorunları tespit etmek, ortak çözümler bulmak olduğunu anlattı.
Radyasyon çalışanlarının çalışma koşulları ve özlük haklarıyla ilgili yasal mevzuatın yetersiz ve eksik olduğunu dile getiren Bahar, sorunların çözümünü devlet kurumlarıyla işbirliği içerisinde çözebileceklerine inandıklarını belirtti.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.