banner913
banner932
banner1012

“Profesyonel sendikacılığı bitirme girişimini kınıyoruz”

banner1020

Hak-Sen Genel Başkanı İzzet Türkmen “Profesyonel sendikacılığı bitirme girişimini kınıyoruz. Bu çalışmadan vazgeçin” dedi

banner974
“Profesyonel sendikacılığı bitirme girişimini kınıyoruz”

banner971

Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAK-SEN) Genel Başkanı İzzet Türkmen, hükümete “profesyonel sendikacılığı bitirme çalışmalarından derhal vazgeçin” çağrısında bulunarak, bu girişimi kınadıklarını belirtti.

Türkmen, bu konuda hükümet tarafından Cumhuriyet Meclisi’ne sunulan yasa değişiklik önerisini “Şahıslara kızıp örgütlere ceza vermeye çalışan antidemokratik yaklaşım” olarak değerlendirdi.

Yazılı açıklamasında Sendikalar Yasası’nın bir an önce güncellenmelisi gerektiğini de vurgulayan Türkmen, bu konuda yapılması gerekleri sıraladı.

POLİSE, YARGIYA VE BAŞBAKANA ÇAĞRI

HAK-SEN Genel Başkanı İzzet Türkmen, ülkede 80’in üzerinde kayıtlı sendikal örgüt bulunduğunu ancak bu örgütlerin bazılarının genel kurul yapmadan, mali rapor aklamadan faaliyetlerini sürdürdüğünü savundu.

Bir sendikanın kooperatifini milyonlarca lira dolandırdığını, bunun basına da yansıdığını söyleyen Türkmen, örgütün temize çıkarılması için yargı önünde hesap verilmediğini aksine hükümet yanlısı tavır sergilenerek konunun örtbas edilmek istendiğini savundu.

İzzet Türkmen, bu konuda polisi, yargıyı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün’ü göreve davet etti, gelişmelerin halkla da paylaşılmasını istedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.