banner913
banner932
banner1012

Patlayıcı Maddeler Müfettişliği, kamuoyuna uyarılarda bulundu

banner1020

Patlayıcı Maddeler Müfettişliği, yasalar ve güvenlik açısından, Güney Kıbrıs menşeli fişeklerin kullanılmamasını istedi.

banner974
Patlayıcı Maddeler Müfettişliği, kamuoyuna uyarılarda bulundu

banner971

Patlayıcı Maddeler Müfettişliği, yasalar ve güvenlik açısından, Güney Kıbrıs menşeli fişeklerin kullanılmamasını istedi.

Polis ve Gümrük Müdürlüklerinin kara sınır kapılarında denetimleri artırdığı da bildirildi.

Müfettişlik, 2017 ince av mevsiminin başlamasıyla, bazı ihbarları göz önüne alarak, fişek edinimi ve kullanımı ile ilgili kamuoyuna uyarılarda bulundu.

Patlayıcı Maddeler Müfettişliği yayımladığı basın açıklamasında, 2017 yılının ince av mevsiminin geçen pazar başladığını hatırlatarak, KKTC’de avcılar için, her türlü kullanıma olanak sağlayacak gerek yerli üretim, gerekse ithâl marka fişekler bulunduğunu belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu nedenle Güney Kıbrıs menşeli fişeklerin kullanılmaması yasal ve güvenlik açısından önem taşımakta ve gereklilik oluşturmaktadır. Açıklama uyarınca kara sınır geçişlerinde PGM ve Gümrük Müdürlüğü tarafından gerekli yasak fişek girişlerinin önlenmesine yönelik kontrol ve denetimler sıklaştırılmıştır. Avın bir spor olarak kabul edilmesi, ithâli ve kullanımı yasak olan fişeklerin kullanılmaması, avlanan insanların can güvenliğinin sağlanması ön plânda tutulması gereken konulardır. Yasal bir sorunla karşılaşılmaması için Müfettişliğimiz tarafından belirtilen hususlara uyulması gereklilik arz etmektedir.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.