banner913
banner932
banner1012

Patates pazara zamlı geldi!

banner1020

Marketlerde patates bulamayan vatandaş, sofraların vazgeçilmezine en nihayet kavuştu

banner974
Patates pazara zamlı geldi!

banner971

Ceren ÖZBİL

Patates, yaklaşık bir haftadır marketlerde en zor bulunan üründü... Yağış nedeniyle sökülemeyen ve hala toprak altında bekleyen patatesi marketlerde bulmakta zorlanan vatandaş, dün Lefkoşa Terminali'ne kurulan Açık Pazara akın etti. Patates satışa sunan pazarcıların yüzü güldü.

Yağışlar öncesinde, yani üç hafta kadar önce 2 buçuk TL'den satılan patates, dün pazarda 3 buçuk TL'den satıldı. Ancak fiyat artışı patatese olan talebi düşürmedi.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan pazarcılar, patates fiyatındaki artışın kendilerinden kaynaklanmadığını, üreticiden ürünü aldıkları fiyat doğrultusunda satışa sunduklarını anlattı.

Pazarcılar ne dedi?

Memiş Ünlü:

Üretici tarlaların çamur olması nedeniyle tarlaya girip, patates toplayamadı. Böyle olunca da piyasada patates sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Bu konuda ne üreticinin ne de satıcının bir suçu vardır. Tamamen hava şartlarına bağlı bir durumdur.

Arif Kızılgök:

Biz kendi ellerimizle topladık ve söktük. Sabanla söktük. Patatesimizi biz Doğancı'da kendimiz üretiyoruz ve kendimiz satıyoruz... Kilosunu 3 buçuk TL'ye satıyoruz. Vatandaşın ilgisinden memnunuz.

Celal Derin:

Üreticinin depolarında varsa, biz de onlardan satın alıp pazarda satıyoruz. Normalde patatesler traktörle sökülür. Tarlalar çamur olduğu için traktörler tarlalara giremiyor ve patates toplanamıyor. Bunun dışında hiç bir sıkıntı yoktur. Ülkede patates vardır. Sadece havaların etkisiyle toplanamıyor. Soğan ve patates temel gıda maddeleridir ve her zaman aranan ürünlerdir.

Kubilay Kermener:

Tarlalarda patates var, ancak tarlaların çamur olması nedeniyle toplanamadı. Marketlerde de patates bulunamamasının tek nedeni budur. Tabii ki patates azalınca fiyatı da arttı. Biz üreticiden ne kadara alıyorsak, ona yakın bir miktara satıyoruz. Marketlerde patatesin tükenmesi pazarcılara olumlu yansıdı. Marketlerde patates bulamayan bize yöneldi...

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.