banner913
banner932
banner1012

Özyiğit, Hükümet ile Başbakan'ın ülkedeki kaotik durumun farkında değil

banner1020

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede grev ve eylem yapmayan sektör kalmadığını, onlarca sendika ile örgütün bugün de genel grev ve eylemde olduğunu, ancak Başbakan Özkan...

banner974
Özyiğit, Hükümet ile Başbakan'ın ülkedeki kaotik durumun farkında değil

banner971

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede grev ve eylem yapmayan sektör kalmadığını, onlarca sendika ile örgütün bugün de genel grev ve eylemde olduğunu, ancak Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile hükümetin ülkede sanki de her şey ‘tamammış’ gibi hareket ederek açıklamalarda bulunduğunu belirterek, bunun da halktan koptuklarının en somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Özyiğit, Hükümet ile Başbakan’ın ülkedeki kaotik durumun farkında olmadıkları gibi, toplumun ve sektörlerin yaşadığı sıkıntıları önemsemez bir halde olduklarını kaydetti.

       CTP-DP Hükümeti’nin göreve geldiği günden itibaren, hükümet programına uymadığı gibi, verdiği sözleri de tutmadığını belirten Özyiğit, “Muhalefette oldukları dönemde örgütlerle birlikte eylem yapan CTP ve DP’li yetkililer ile Sn. Yorgancıoğlu şimdi eylemlere duyarsız kalmakta, hatta Sn. Başbakan eylemlerin basit olaylar için yapıldığını söylemektedir. Dün örgütlerle birlikte benzeri eylemlere katılan Başbakan’ın bugün bu eylemleri basit olarak nitelemesi kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

“Hükümet yasalara uymuyor”

Halkın fakirleşerek hayatın pahalılaştığını, hakların gasp edildiğini, çalışanların  büyük mağduriyet yaşadığını belirten Özyiğit, ekonomik sıkıntıların yanısıra hükümetin bir de toplumun kurumlarını elden çıkarmaya çalıştığını kaydetti. Bunun en son örneğinin, TC-KKTC arasında imzalanan ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de koordinasyon ofisi açmasını öngören protokol ile yaşandığını belirten Özyiğit, hukuka aykırı olan bu protokolün içerik açısından da tehlikeli olduğunu vurguladı.

Protokolün iptali için Bakanlar Kurulu aleyhine dava açtıklarını belirten Özyiğit, “Biz kendi kurumlarımıza sahip çıkma mücadelesi verirken, CTP ile DP tam tersine kendi kurumlarımızı devretmeye çalışıyor. Şu çok iyi bilinsin ki, ne toplum ne de bizler buna izin vermeyiz” diye konuştu.

“Dün başka, bugün başka…”

Cemal Özyiğit, şunları kaydetti: “Türkiye Futbol Federasyonu Kıbrıs' ta şube açmak ister, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun haberi yok, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı Kıbrıs' ta Ofis açmak ister, meclis dahil kimsenin haberi yok, TC Devlet Su İşleri Kıbrıs'ta suyu idare etmek ister hükümetten ses çıkmaz, KKTC Merkez Bankası, GKK, Sivil Savunma gibi kurumlarımızı yönetemiyoruz. CTP-DP Hükümet programında bunların geri alınacağı açıkça belirtilmesine rağmen, hükümet bu konuda bir buçuk yıldır adım bile atmadı. Siz yıllarca bunlara kaşı mücadele ettiğinizi söyleyeceksiniz, sonra hükümete gelince tam tersini yapacaksınız. Bu nasıl bir siyasi anlayıştır anlamak mümkün değildir.”

 

“Halkı kandırmaktan vazgeçin…”

Cemal Özyiğit, CTP ile DP’li yetkililerin söylemde başka, icraatta başka davrandıklarını belirterek, ‘Göç Yasası’ olarak bilinen yasa ile özelleştirme yasası kapmasında işe alınan KTHY ve ETİ çalışanları ile CAS çalışanları konusunda yaşanan gelişmeleri örnek gösterdi. Hükümetin göreve geldiği günden itibaren tamamen emek düşmanı bir tavır sergilediğini anımsatan Özyiğit, Göç Yasasını ortadan kaldırmaya niyeti olmayan hükümetin, verdiği 70-80 TL’lik artışla aradaki farkı kapatacağını iddia ettiğini belirtti ve “Aradaki fark bu şekildeki uygulamalar ile ancak 25 yılda kapanır, hükümet halkı kandırmaya çalışmaktan artık vazgeçsin” dedi.

“Özel sektör çalışanları…”

 

Kamu görevlilerinin yanı sıra, özel sektör çalışanlarının da çok ciddi sıkıntılarla boğuştuğunu, asgari ücretin yasal zorunluluk olmasına rağmen halen belirlenmediğini, çok büyük oranda sendikasız ve güvencesiz çalıştırıldıklarını belirten Özyiğit, birçok konuda olduğu gibi hükümetin özel sektör çalışanlarının sorunlarını çözmek gibi bir niyeti olmadığını ifade etti. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.