banner913
banner932
banner1012

“Özel sektörde de örgütlenmenin önünü açmak için yasal düzenleme…”

banner1020

Hür-İş Başkanı Çaluda, “Meclisin, özel sektörde de örgütlenmenin önünü açmak için yasal düzenleme yapmasının takipçisi olacağız. Bu hedef doğrultusunda sendikal gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağız” şeklinde konuştu

banner974
“Özel sektörde de örgütlenmenin önünü açmak için  yasal düzenleme…”

banner971

 Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Çaluda, çalışanların lehine sonuçlar almak için göreve geldiklerini kaydederek, “Çalışma barışı, olmazsa olmazımızdır” dedi.

Çaluda, özel sektörde de örgütlenmenin önünü açmak için yasal düzenleme yapılmasının takipçisi olacaklarını da vurguladı.

Hür-İş Federasyonu Başkanı Ahmet Çaluda, göreve gelmesinin 2’nci ayında basın toplantısı düzenleyerek, federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nde bu sabah düzenlenen basın toplantısına, federasyona bağlı 7 sendikanın başkan ve temsilcileri katıldı.

KKTC Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Sami Dilek, KKTC Büro Banka Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Temsilcisi Hüseyin Köprülü, Kıbrıs Türk Memur Sendikası (Memur-Sen) Başkanı Kağan Mındıkoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Personel Sendikası (Daü-Per-Sen) Başkanı Erdal Altun, Kıbrıs Türk Ofis Banka Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, KKTC Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı toplantıda hazır bulundu.

Basın toplantısında, Hür-İş’in tarihi, vizyonu ve çalışmalarıyla ilgili slayt gösterisi de yapıldı.

ÇALUDA: “ÇALIŞMA BARIŞI OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Hür-İş Başkanı Ahmet Çaluda, ülkeye uzun yıllar sendikacı olarak hizmet verdiğini kaydederek, bir dönem siyasette de bulunduğunu anımsattı.

Haziran’daki genel kurulda Hür-İş’in başkanlığına oybirliğiyle geldiğini belirten Çaluda, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Memurlardan, din görevlilerine, basın mensuplarından işçilere birçok çalışanın federasyon çatısı altındaki sendikalarda örgütlü olduğunu kaydeden Çaluda, çalışma hayatına katkı koyan diğer federasyonlarla ve sendikalarla işbirliği içinde olduklarını vurguladı.

Sivil toplum örgütleriyle diyalog halinde olduklarını da söyleyen Çaluda, “Çalışanların lehine sonuçlar almak için buradayız. Çalışma barışı olmazsa olmazımızdır”  dedi.

“DÜNYAYA AÇILMIŞ BİR FEDERASYONUZ”

“Hür-İş dünyaya açılmış bir federasyon” da diyen Çaluda, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) üye olduklarını anımsattı.

Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu (UAMİF) ile dayanışma içinde olduklarını da söyleyen Çaluda, bunun yeni dönemde de süreceğini belirtti.

Hür-İş’in eğitime önem veren bir federasyon olduğunu kaydeden Ahmet Çaluda, üyelerden gelen aidatları sağlığa, eğitime ve sosyal yaşama yansıttıklarını belirtti, “Bu hizmetleri devam ettireceğiz” dedi.

Çaluda, Türk-İş ve UAMİF ile ilişkilerinin temelinde eğitimin de yer aldığını belirtti, “Sendikalarımızın üyeleri her iki federasyonun zengin eğitim programları ve seminerlerinden üst düzeyde yararlanacak” şeklinde konuştu.

Ahmet Çaluda, üyelerin ve ailelerinin Türk–İş’e bağlı sendikaların konaklama ve tatil tesislerinden yaralanma imkanlarını geliştireceklerini de aktardı.

Üyelerin çocuklarının üniversite indirimlerinden yararlanması için üniversite rektörlükleriyle protokol imzaladıklarını da dile getiren Ahmet Çaluda, geçtiğimiz günlerde Final Üniversitesi ile bir protokol imzalandığını kaydetti, “Diğer üniversitelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“ÖZEL SEKTÖRDE DE ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN  YASAL DÜZENLEME…”

Cumhuriyet Meclisi’nde bekleyen yasalara da işaret eden Çaluda, “Meclisin, özel sektörde de örgütlenmenin önünü açmak için yasal düzenleme yapmasının takipçisi olacağız. Bu hedef doğrultusunda sendikal gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağız” şeklinde konuştu.

“11 BİNİ AŞKIN KAMU GÖREVLİSİNİN YALNIZCA 5 BİNİ SENDİKALARA ÜYE”

Örgütlenme konusunda da değinen Çaluda, “Özel sektörde, yok denecek düzeydeki örgütlülük, kamuda da yüzde 30 seviyesinde. 11 bini aşkın kamu görevlisinin yalnızca 5 bini sendikalara üyedir. Bunun çeşitli nedenleri var ancak en önemli neden sendikaların çalışanlar nezdinde güven kaybetmesi. Hür İş’e bağlı sendikalar da bundan nasibini aldı” ifadesine yer verdi.

Sorunları kavgayla değil müzakere ve diyalogla çözmekten yana olduklarını da kaydeden Çaluda, örgütlülüğün gereğine dikkat çekti.

“1994’TEN BERİ SENDİKACIYIM...DURMADIM. DURMAK YOK”

Hür-İş Başkanlığı’na seçildikten sonra işverenlere ve siyasilere ziyaretler gerçekleştirdiklerini, hedeflerini aktardıklarını belirten Çaluda, “Sendikacılığa 1994’te başladım. Hiç durmadım. Durmak yok” dedi.

“BİZ KKTC’YE TARAF BİR FEDERASYONUZ”

Hür-İş’teki görev dağılımının siyasi rozete bakmaksızın yapıldığını da söyleyen Çaluda, “Siyasi parti üyesi olabiliriz ama sendikacılıkta onu bir kenara koyuyoruz. Biz KKTC’ye, devlete taraf bir federasyonuz. KKTC devletinden yanayız” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.