banner913
banner932
banner1012

Nijeryalı tecavüzcüye 7 yıl hapis

banner1020

Zambiya uyruklu 20 yaşındaki kızı darp ettikten sonra tecavüz eden Nijeryalı Adetola Abiodun, 7 yıl hapse mahkum edildi

banner974
Nijeryalı tecavüzcüye 7 yıl hapis

banner971

Evrim KAMALI

İş bulmak vaadiyle evine götürdüğü Zambiya uyruklu 20 yaşındaki genç kadını eve kilitleyip önce darp ardından tecavüz eden Nijerya uyruklu sanık Adetola Abiodun hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde tecavüz, ciddi darp başta olmak üzere 6 davadan yargılanan sanık 7 yıl hapse mahkûm edildi. Ağır ceza heyeti, kararında tecavüz suçlarının insana karşı yapılan en ağır suçlardan biri olduğuna vurgu yaptı.

İKİ YUMRUK ATTI, İKİ KEZ TECAVÜZ ETTİ

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Murat Soytaç, Zambiya uyruklu 20 yaşındaki M.C.’nin Mart 2016 yılında eğitim görmek için KKTC’ye geldiğini, iş aradığını ve bir arkadaşı vasıtası ile sanık ile tanıştığını söyledi. Sanık ile M.C’nin 20 Mayıs 2016 tarihinde buluştuklarını, sanığın M.C’ye iş bulacağına dair vaat verdiğini ve Girne’de bulunan evine götürdüğünü ifade eden Soytaç, sanığın burada M.C ile cinsel ilişkiye girmek istediğini ifade etti.M.C’nin sanık ile cinsel ilişkiye girmek istemediğini, direndiğini kaydeden Yargıç, sanığın M.C’nin direncini kırmak için yüzüne iki yumruk attığını, etkisiz hale getirdikten sonra iki kez tecavüz ettiğini dile getirdi.Sanığın M.C’yi eve kilitlediğini de kaydeden Soytaç, bir süre sonra M.C’nin evine gidip iki saat uyuduktan sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne gittiğini kaydetti. Soytaç, hastanedekilerin yönlendirmesi ile genç kadının polise giderek şikâyetçi olduğunu, şikâyet üzerine tutuklanan sanığın suçunu kabul ettiğini ve “Şeytan beni kullandı, çok üzgünüm” şeklinde konuştuğunu belirtti. Yargıç, sanığın aleyhine getirilen suçlamalardan cinsel ilişkiyi ve yumruk attığını kabul ettiğini ancak M.C’yi eve kilitlemediğini söylediğini belirtti.

ALTI DAVA 7 YIL HAPİS

Cinsel tecavüz suçlarının insana karşı yapılan en ağır suçlardan biri olduğunu, mağdurlarda yaşam boyu süren izler bıraktığını belirten Soytaç, sanığın tecavüzün yanı sıra M.C’ yi ciddi şekilde darp ettiğini, olayla ilgili fotoğraflarda genç kızın yüzünde darp izlerinin açıkça görüldüğünü dile getirdi.Yargıç Soytaç, olayın hemen akabinde sanığın M.C.’den özür dilediğini, pişman olup suçlarını kabul ettiğini belirterek, bu huşuların da sanık lehine değerlendirildiğini ifade etti. Soytaç, tüm olguları değerlendirdiklerini ifade ederek, sanığı yargılandığı 6 davadan suçlu bulup 7 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.