banner913
banner932
banner1012

Nami Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi'nin bölgeden çekileceğini açıkladı.

banner1020

Bakan Nami, ''Rum Yönetimi adına bölgede sondaj çalışması yapan SAIPEM 1000 gemisinin bölgeden ayrılmasının ardından Barbaros Hayrettin Paşa’nın da Kuzey Kıbrıs Mağusa Limanı’ndan bugün ayrılacağını'' ifade etti. Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Barbaros'un yaptığı çalışmaları bahane ederek görüşme masasından kalkmıştı. Kıbrıs'ta müzakereler yaklaşık 6 aydır durmuş durumda. Barbaros'un bölgeden ayrılmasından sonra görüşmelerin yeniden başlaması bekleniyor.

banner974
 Nami Barbaros Hayrettin Paşa  Sismik Araştırma Gemisi'nin bölgeden çekileceğini açıkladı.

banner971

Bakan Nami: Rumların kiraladığı araştırma gemisi bölgeden ayrılıyor.İyi niyet göstergesi olarak Barbaros Hayrettin Paşa’nın Türkiye’ye dönmesine karar verdik

 

Bakan Özdil Nami konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı

GKRY’nin Kıbrıs etrafındaki hidrokarbon kaynaklarına ilişkin başlatmış olduğu faaliyetler çerçevesinde sondaj çalışması yapmakta olan SAIPEM 10000 adlı geminin bugün bölgeden ayrıldığı tespit edilmiştir.

Bu gelişme üzerine Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi de bugün bölgeden ayrılmaktadır.

Beklentimiz, Kıbrıs Rum liderinin müzakere masasına en kısa sürede geri dönmesi ve müzakere sürecinin 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklamada belirtilen ilkeler ve hedefler doğrultusunda kaldığı yerden başlayıp sonuç alıcı şekilde ileriye götürülmesidir.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.