banner913
banner932
banner1012

Muratağa-Sandallar Şehitliğine yeni çehre

banner1020

TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla, Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda tamamıyla yenilenen şehitliğe ilk defin yarın yapılacak. Kimlik tespiti yapılan Ayşe Süleyman, Zalihe Süleyman, Dilnevaz Süleyman ve Güldane Mehmet,  yenilenen şehitliğe ilk defnedilen şehitler olacak

banner974
Muratağa-Sandallar Şehitliğine yeni çehre

banner971

Muratağa-Sandallar Şehitliği yeniden yapıldı. TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla, Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda tamamıyla yenilenen şehitliğe ilk defin yarın yapılacak. Kimlik tespiti yapılan Ayşe Süleyman, Zalihe Süleyman, Dilnevaz Süleyman ve Güldane Mehmet,  yenilenen şehitliğe ilk defnedilen şehitler olacak. Şehitler yarın saat 10.00’da Muratağa Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Muratağa-Sandallar Şehitliği’ne defnedilecek.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, şehitliğin yeniden yapımı konusunda TC Lefkoşa Büyükelçiliği’nin katkılarıyla, Yeniboğaziçi Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar tamamlandı. Çalışmalar dahilinde yeni kabirler, anıt ve çevre düzenlemesi bulunuyor.

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Türk Ajansı Kıbrıs’a yaptığı açıklamada, şehitliğin şehitlere layık olması için hiçbir şeyden kaçınmadıklarını, en iyisini yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Şehitliğin, 14 Ağustos Muratağa-Sandallar ve Atlılar şehitlerinin anma etkinliklerine de yetiştirilmesi hedefiyle çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Katip, şehitliğin yeniden yapılması için katkı koyan tüm kesimlere, tüm şehit yakınları adına teşekkür etti.

Muratağa-Sandallar Şehitliği’nde gömülü olan şehitlere ait kemiklerin kimlik tespiti yapılması için mezarlar 2015’de kazılmaya başlanmıştı. Kimlik tespiti yapılan Ayşe Süleyman, Zalihe Süleyman, Dilnevaz Süleyman ve Güldane Mehmet, yeniden yapılmış şehitliğe ilk defnedilen şehitler olacak. Şehitler yarın saat 10.00’da Muratağa Camii’nde düzenlenecek törenin ardından Muratağa-Sandallar Şehitliği’ne defnedilecek.

Bu arada şehitlikte yarın yer alacak cenaze ve anma töreninin ardından, 1974 yılında adada Günaydın gazetesi adına 45 gün görev yapan ve katliamları çektiği fotoğraflarla dünyaya ilk kez duyuran gazeteci Kurtar Çakın'ın, "Kurtar Çakın'ın Objektifinden Katliam Fotoğrafları Açık Hava Sergisi" yer alacak.

Muratağa-Sandallar ve Atlılar’da, 14 Ağustos 1974’de 126 Kıbrıslı Türk topluca katledilmişti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.