banner913
banner932
banner1012

Milyonluk arazi için iptal kararı olacak mı?

banner1020

UBP-DP hükümeti döneminde Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay’a verilen Lefkoşa’daki milyonlarca sterlinlik araziye yatırım yapılmadığı gerekçesiyle iptal kararı çıkması gerekirken, bu konuda henüz bir adım atılmaması dikkat çekiyor

banner974
Milyonluk arazi için iptal kararı olacak mı?

banner971

UBP-DP azınlık hükümeti döneminde başkent Lefkoşa’nın göbeğindeki milyonluk devlet arazisini, yasalara aykırı bir şekilde, önce turizm arazisine çeviren, ardından da uzun vadeli kiralayan Derviş Eroğlu’nun kızı Resmiye Canaltay, söz konusu araziye otel yapacağını iddia etmişti ancak bu yönde henüz hiçbir çalışma yapılmadı.

Canaltay, 2017 yılında önce paketten alınan ardından da kira yöntemi oyunu ile ona dahil edilen parsellerle, bir anda başkentin göbeğinde, Kıbrıs Türk Hava Yolları Merkez Binası’nın hemen yanında milyonlarca sterlinlik malın sahibi olmuştu.

RESTUR LTD Direktörü Resmiye Canaltay, o dönemde yaptığı açıklamada söz konusu araziye 5 yıldızlı bir otel yapılması için çalışmaların başlatıldığını iddia etmiş ve dünya çapında faaliyet gösteren bir otel grubuyla anlaştıklarını savunmuştu.

Ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen arazide hiçbir yatırım yapılmadı.

Yasalara göre devletin yatırım amaçlı verdiği arazilere altı ay içinde proje çıkartılıp temel atılmadığı takdirde Bakanlar Kurulu kararıyla iptal edilmesi gerekiyor. Ombudsman da söz konusu arazinin Canaltay’a devri için yasa dışı olduğunu bildirmişti.

2013 yılında benzer bir arazi için Sibel Siber’in başbakanlığı döneminde Başsavcılık’tan görüş alınmış ve “Turizm maksatlı arazilerin İTEM yasasından çıkarılamaz” hükmü gereği Siber, tahsis edilen arazinin kararını iptal etmişti.
Eroğlu ailesinin söz konusu araziye müşteri bulamadığı ya da yatırım için gereken finansmanı bulamadığı iddiaları ortaya atıldı.

Bazı çevreler ise Derviş Eroğlu’nun olası yeni bir hükümette kızı Resmiye Canaltay’ı Turizm Bakanı yapmayı hedeflediğini ve söz konusu arazinin bakanlık gücüyle yatırıma çevrilmesinin planlandığını iddia etti.

Dörtlü koalisyon hükümetinin söz konusu arazi devrini iptal etme konusunda ne gibi girişim yapacağı merak konusu oldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.