banner913
banner932
banner1012

 “Milli Mücadele Madalyaları”, 15 Kasım’dan itibaren verilecek

banner1020

55 bin adet basılacak “Milli Mücadele Madalyaları”, rozet ve beraatlarının 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda verilmeye başlanacağı bildirildi

banner974
 “Milli Mücadele Madalyaları”, 15 Kasım’dan itibaren verilecek

banner971

 “Milli Mücadele Madalyaları”, 15 Kasım’dan itibaren verilmeye başlanacak. 
 
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürü Sadettin Parmaksız’ı kabul etti. 

Başbakan Yardımcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bu sabah bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, Sadettin  Parmaksız, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar  Denktaş’a, sözleşmesi imzalanan ‘Milli Mücadele Madalyaları’nın örneğini sundu. 

Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Havutcu da hazır bulundu

Açıklamada, 55 bin adet basılacak “Milli Mücadele Madalyaları”, rozet ve beraatlarının 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda verilmeye başlanacağı kaydedildi.

Madalya, rozet ve beraatlar, 1955 – 1 Ağustos 1976 tarihleri arasında ve  Barış Harekât’ında görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ile şehitler için verilecek.

Hayatta olmayan hak sahiplerinin madalyaları mirasçılarına verilecek.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.