banner913
banner932
banner1012

Meclis nisap sorunu nedeniyle dağıldı

banner1020

banner974
Meclis nisap sorunu nedeniyle dağıldı

banner971

Gündem dışı konuşmalar gündemiyle bugün haftanın ikinci toplantısını yapan Meclis Genel Kurulu, nisap sorunu nedeniyle iki kez ara verilmesinin ardından çalışmalarını tamamladı.

TÖRE VE ULUÇAY KIBRIS KONUSUNU GÜNDEM YAPTI

CTP Milletvekili Doğuş Derya’nın eğitim konulu gündem dışı konuşmasının ve Milli Eğitim Kültür Bakanı Özdemir Berova’nın yanıtının ardından, UBP Milletvekili Zorlu Töre “Rum-Yunan Şımarıklığı” başlıklı bir konuşma yaptı.

Kıbrıs meselesinde bir anlaşmanın toprak tavizini öngördüğünü söyleyen Töre, verilen tavizlerin Rumları şımarttığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “garantiler tabu değildir” söylemlerini de eleştiren Töre, “sulandırılmış” garantinin kabul edilmemesi gerektiğini, bunun halkı ve Türkiye’yi zora sokacağını ifade etti.

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, “Kıbrıs Konusundaki Son Durum” başlıklı konuşmasın da, 2015 Mayıs ayından beri yoğunlaştırılmış bir müzakere süreci yaşandığına işaret etti, sürecin ilk kez Cenevre’ye taşındığını anlattı.

BM Genel Sekreteri’nin somut ve sonuç odaklı yaklaşımlarının önemine işaret eden Uluçay, 50 yıldır devam eden Kıbrıs konusunda BM nezdinde atılan adımların hep yarım kaldığını anımsattı.

Kıbrıs konusunda farklı alternatifler aramanın manasız olduğunu vurgulayarak çözümün önemini vurgulayan Uluçay, ülkenin içinde bulunduğu durumu da eleştirdi.

Uluçay, ilgili tüm tarafları 28 Haziran’da somut ve sonuç odaklı tavır almaya da çağırdı.

GEÇİTKALE VE ERCAN…

Ercan Havalimanı ile ilgili tartışmalara da değinen Uluçay, 2012 yılında devredilen havaalanının yolcu kapasitesinin aradan geçen zamanda neredeyse 3 katına çıktığını söyledi.

Geçitkale Havaalanı’nın da Ercan sözleşmesi nedeniyle kullanılamadığını belirten Uluçay, ülke ekonomisinde önemli rol oynamaya aday bir yerin bu sözleşme nedeniyle atıl durumda kaldığına işaret etti.

GÜZELYURT HASTANE İHALESİYLE İLGİLİ RAPOR

Genel Kurul’da, Güzelyurt’a yapılacak yeni hastaneyle ilgili ihale süreci konusunda oluşturulan  ve basına da açıklanan Meclis Araştırma Komitesi’nin raporu da okundu.

Raporu okuyan Komite Başkanı CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, araştırma sonunda elde ettikleri belgeleri Başsavcılığa gönderdiklerini açıkladı.

Bu arada söz alan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli,  rapora göre İhale Yasası’nın ihlal edildiğini, konunun önemi nedeniyle bakanların da katıldığı başka bir genel kurulda ele alınmasını önerdi.

Tutanakları incelemek ve fikir belirtmenin hakları olduğunu dile getiren Angolemli, raporun, İhale Yasası değişikliğiyle ilgili herkesin daha çok dikkat etmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirtti.

Angolemli, raporla birlikte, kimsenin kurallara ve yasalara uymadığının ortaya çıktığını söyleyerek, önlem alınması gerektiğini kaydetti.

Yerinden söz alan Komite Başkanı CTP Milletvekili Ferdi Sabit Soyer de, hükümet yetkilerinin salonda olmamasını eleştirerek, raporun görüşülmesinin bir sonraki birleşime kalmasını önerdi.

İKİ KEZ ARA VERİLDİ, TOPLANTI DAĞILDI

Oturumu yöneten Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, karar alınabilmesi için gruplar arası mutabakata ihtiyaç olduğunu belirtti. Ancak Meclis kâtibinin yerinden ayrılması üzerine, oturuma 10 dakika ara verdi. 10 dakikalık aranın ardından nisap olmaması nedeniyle toplantıya yeniden ara verildi.

Yaklaşık yarım saat sonra Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplanan Genel Kurul, “gruplar arası varılan mutabakat gereği” bugünkü çalışmalarını tamamladı.

Bir sonraki rutin birleşim pazartesi günü yapılacak.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.