banner913
banner932
banner1012

Mağusa’ya üç proje birden

banner1020

Gazimağusa Belediyesi, üç projeyi daha hayata geçiriyor. İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi, Asfalt Yol Yapım Projesi ve İmar Planı’yla ilgili anket çalışması için imzalar atıldı

banner974
Mağusa’ya üç proje birden

banner971

Gazimağusa Belediyesi tarafından kentte hayata geçirilecek 3 projenin ihalesinin tamamlanmasının ardından dün projelerin sözleşmelerine imza kondu.
İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi, Asfalt Yol Yapım Projesi ve Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı, Sosyo-Ekonomik Profil Analizi Hane Anket Çalışmasını içeren projelere Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve ilgili firma Uçanok Emlak ve İnşaat Şirketi yetkilisi, anket çalışması için Lipa Danışmanlık yetkilisi imza koydu.
Toplantıda Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter projeler hakkında bilgi verdi.
İsmail Arter projelerin şehir için çok önemli olduğunu vurgulayarak, özellikle İsmet İnönü Bulvarı Projesinin çok önceden yapılması gereken ve kentin gelişmesi açısından büyük önem taşıyan bir proje olduğunu kaydetti.
Arter, 3 etaptan oluşan İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesinin, ilk etabının Anıt Çemberi-Polatpaşa Camii- ikinci etabının Polatpaşa Camii- Doğu Akdeniz Üniversitesi ve 3. Etabının ise DAÜ- Hastane arasında gerçekleşeceğini belirterek, çalışmaların ilk olarak Polatpaşa Camii-DAÜ arasından başlayacağını açıkladı.
Projenin neleri içerdiğine de değinen Arter, bu çerçevede kaldırımların yenilenip, elektrik telefon hatlarının yer altına alınacağını, trafik düzenlemesiyle hem otopark sorununun çözülüp hem de bisiklet yolunun oluşturulacağını ayrıca yolun da yenileceğini ifade etti.
Projenin 7 aylık bir sürede tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Arter, proje bedelin ise 3 milyon 412 bin 298 TL olarak açıkladı.
Arter bir diğer projenin ise Asfalt Yol Yapım Projesi olduğunu dile getirerek, bu projenin de Sakarya- Dumlupınar ve Karakol bölgelerini içeren bir proje olduğunu, burada da hedeflenenin 10 bin ton asfaltın kullanılması olduğunu kaydetti.
Arter, projenin 6 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini, bedelinin ise 1 milyon 680 bin 700 TL olduğunu ifade ederek, projelerin hayata geçirilmesine katkı koyan TC Büyükelçiliğine de teşekkürlerini sundu.
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter son proje hakkında da bilgi sunduğu konuşmasında, bu projenin de Mağusa’nın İmar Planı’na ihtiyacı olduğu kanaatiyle hareket ettiklerini ancak ülkenin fiziki planının ön plana geçmesiyle bu konuda biraz gecikme yaşadıklarını söyleyerek, proje kapsamında ise, halkın İmar Planıyla ilgili beklentilerine yönelik düzenlenecek bir anketin hayata geçirileceğini kaydetti ve 148 bin 600 TL'ye mal olacak bu anketin de hayırlı olmasını temenni etti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.