banner913
banner932
banner1012

Mağusa Suriçi kaderine mi terk edildi?

banner1020

Mağusa’nın eski yerleşim yerlerinden olan, tarihi ve turistik özellikleri bulunan Mağusa Suriçi, çevre kirliliği ile ilgisizlik nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş bir yer haline geldi

banner974
Mağusa Suriçi kaderine mi terk edildi?

banner971

Murat ASLAN

Ülkemizde her geçen gün büyüyen çevre kirliliği sorunu, büyük şehirlerimizde de kendini göstermeye başladı.

Özellikle Mağusa’nın eski yerleşim yerlerinden olan ve tarihi ve turistik özellikleri bulunan Mağusa Suriçi’nin çevre kirliliği ve ilgisizlik nedeniyle adeta viraneye dönüştüğü ifade ediliyor.

Konuyla ilgili bize ulaşan bazı Suriçi sakini esnafı, bölgede aylardır çevre temizliği yapılmadığını, bakım onarımın da unutulduğunu ifade ederek bölgenin adeta kaderine terk edildiğini kaydettiler.

 

Mağusa Suriçi’nde sokak aralarının çöplüklerle dolduğunu, pislikten geçilmediğini aktaran esnaf, bundan dolayı da sineklerin adeta kendilerini yiyip bitirdiğini ifade ettiler.

Bölgede kapalı olan dükkanların camların kırıldığını, sokaklardaki aydınlatma lambalarının hasara uğratıldığına dikkat çeken bölge sakinleri “Bu bölge adeta unutulmuş gibi. Mağusa Belediyesi bizden temizlik ücreti başta olmak üzere çeşitli vergiler almasını biliyor ama hizmete gelince unutuyor” dediler.

 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.