banner913
banner932
banner1012

Mağusa'daki gönüllü çevrecilere kartları verildi

banner1020

Gazimağusa’da gönüllü çevre faaliyetlerinde bulunan Her Daim Dostlar Grubu üyelerine Gönüllü Çevreci Kartı Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından verildi.

banner974
Mağusa'daki gönüllü çevrecilere kartları verildi

banner971

Turizm ve Çevre Bakanlığı tarafından hazırlanan Gönüllü Çevreci Kartı Lefkoşa’nın ardından dün Gazimağusa’da da dağıtıldı.

 Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  kartlar Gazimağusa’da gönüllü çevre faaliyetlerinde bulunan Her Daim Dostlar Grubu üyelerine Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından verildi.

Her Daim Dostlar Grubu Sözcüsü Yusuf Yüksel Şentuğ, çevreyi koruma adına  çalışmalara devam edeceklerini belirterek,  Bakan Ataoğlu’na çevre konularında gösterdiği gayret için        teşekkür etti.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu,  Her Daim Dostlar Grubu’nun çevreye gösterdikleri hassasiyeti takdirle karşıladığını ifade etti.

Halkın çevre temizliği konusunda duyarlılığını arttırmak, bu konuda topluma örnek teşkil etmek adına sürekli projeler ürettiklerinin altını çizen Ataoğlu, uygulamalar ile yeni nesillere çevre bilincinin aşılanmaya çalışıldığını dile getirdi.

Projeyi genişleterek her ilçede aynı uygulamayı yapacaklarını söyleyen Ataoğlu, “Atalarımızın da dediği gibi herkes kendi evini temiz tutarsa bir köy temiz olur, bir köy temiz olursa bir ilçe temiz olur, bir ilçe temiz olursa bir memleket temiz olur” dedi.

Çevrenin bir eğitim meselesi olduğunu ve bunun sadece bir bakanlığın veya tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş olmadığını vurgulayan Ataoğlu, “Çevre temizliği ve korunması  bütün kişi ve kurumların içinde yer almasını gerektiren bir seferberliktir” dedi.

Çevre Dairesi tarafından tüm bölgelerde çevrenin korunması adına uyarı levhaları konulduğunu anlatan Ataoğlu, 123 ihbar hattına çevreyi kirletenlerin ihbar edilebileceğini söyledi.

Ataoğlu, ihbarların ciddi şekilde değerlendirileceğini ifade ederek,  çevre için yapılacak  her faaliyetin, gelecek nesillerin daha güzel bir ortamda yaşayacağı bir dünya inşa etmesi demek olduğunu da sözlerine ekledi.  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.