banner913
banner932
banner1012

LTB’nin uluslararası ilişkileri ileriye taşındı

banner1020

LTB Başkanı Harmancı, Brüksel ve Leuyen’de temaslarda bulundu, “Yerel Yönetimler İçin Sürdürülebilirlik” toplantısına katıldı

banner974
LTB’nin uluslararası ilişkileri ileriye taşındı

banner971

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Brüksel ve Leuyen’de bazı toplantılara katıldı ve temaslarda bulundu.
LTB’den yapılan açıklamaya göre Harmancı, 10-11 Ekim tarihlerinde Brüksel’de bazı AB’li yetkililerle temaslarda bulundu ve Leuven şehrinde de LTB’nin uluslararası üyeliği bulunan ICLEI (Yerel Yönetimler için Sürdürülebilirlik)  toplantısına katıldı.
Harmancı’nın temasları Lefkoşa’nın dünyayla buluşması,  yerel yöneticilikle ilgili dünyadaki en yeni  uygulamalar, çevreyle ilgili yerel yönetim bazında hayata geçirilen çeşitli uygulamalar ve LTB’nin uluslararası ilişkilerinin daha da ileriye taşınması yönünde gerçekleştirildi.
Brüksel’de AB Komisyonu ve AB Parlamentosu yetkilileriyle  gerçekleştirdiği görüşmelerde LTB’nin gelecek planlarını ve altyapı yatırımlarını aktaran Harmancı, ICLEI’nin  Yerel İklim Hareketi için Finans İmkanları Yaratma – Küçük Ölçekli Belediyeler için Pratik Bilgiler (Unlocking Financing for Local Climate Action – Practical Information for Smalller Municipalities) toplantısına  katıldı. 
LTB’NİN AB FİNANSMANLI PROJELERİ KONUŞULDU
AB Kıbrıs Masası Şefi Yardımcısı Renaud Henoumont ve Takım Lideri Peter Larsson  ile görüşen Başkan Harmancı LTB’nin şu anda mevcut AB finansmanlı yürüttüğü projeleri ve değerlendirme aşamasında olan projeleri hakkında bilgi aktardı. 
Daha sonra Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır ile görüşen Başkan Harmancı belediyenin yasal konumu ve müzakere süreci ile ilgili bilgi aktardı.
Lefkoşa’nın yeni atık su ana taşıyıcı hattı için ihale aşamasına gelindiği ve bu doğrultuda Lefkoşa’nın yakında yaklaşık  5 Milyon Euro civarında bir AB desteği ile ihale edilecek proje konusunda tüm sorumluluklarını yerine getirdiklerini  belirten Harmancı, ihale süreci öncesinde son değerlendirmeleri de bu toplantılarda ele aldıklarını vurguladı.
Eurocities Genel Sekreteri Anna Lisa Boniile  de bir araya gelen Harmancı, Başkan Harmancı belediyenin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürüttüğü Paylaşım Mutfağı ve Kadın Sığınma Evi ile ilgili bilgi aktardı. Harmancı, Eurocities’in önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan toplantılarından birinin LTB ev sahipliğinde olmasının da önerdi.
EPP’nin Bütçe Komitesi Üyesi Alman milltevekili Reimer Böge ile de ikili bir görüşme gerçekleştiren Başkan Harmancı, LTB’nin AB fonlarından daha etkin ve adil bir şekilde yararlanabilmesi talebini iletti.
Harmancı, Brüksel’deki son görüşmesinde KKTC Brüksel Temsilcisi Damla Güçlü ile yaptı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.