banner913
banner932
banner1012

Limanlar için ön rapor hazırlanacak

banner1020

banner974
Limanlar için ön rapor hazırlanacak

banner971

Bakanlar Kurulu, deniz ulaşımında etkinliği ve verimliliğin sağlanması, limanlardan ihtiyaç duyulan yeni yatırımların yapılması, limanların verimli işletilmesi ve yeniden yapılandırılması amacıyla ön rapor hazırlanması kararı aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Özelleştirme Yasası uyarınca kurulan Ön Rapor Hazırlama Komisyonu’ndan KKTC limanlarının son iki yıllık mali yapısı, yeni yatırımlara ihtiyaç duyulup duyulmadığı ve yatırımlara ihtiyaç duyulması halinde yaklaşık yatırım bedelinin ne kadar olacağı konusunda ön rapor hazırlanması talep edilecek.

İZMİR VE MERSİN KONSOLOSLUK DEĞİL BAŞKONSOLOSLUK OLUYOR

KKTC’nin İzmir ve Mersin konsoloslukları, başkonsolosluk düzeyine yükseltiliyor.

Bakanlar Kurulu’nun geçen hafta aldığı karara göre, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ile yapılan istişareler doğrultusunda, İzmir ve Mersin konsolosluklarının statülerinin başkonsolosluk düzeyine yükseltilmesine ve İzmir ve Mersin başkonsolosluk ünvanlarının resmiyet kazanmasına karar verildi.

Öte yandan Meriç Burak Kaya, 21 Ağustos itibarıyla KKTC Bolu Fahri Konsolosu olarak görevlendirildi.

MİLLİ MÜCADELE MADALYALARI

Madalya ve Nişanlar Yasası altında hazırlanan “Milli Mücadele Madalyaları (Değişiklik) Tüzüğü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tüzükle, “milli mücadele madalyası” tefsiri yenilendi; bu madalyanın Başbakan’ın önerisi ve Bakanlar Kurulu kararıyla 1955 ile 1 Ağustos 1976 arasında, ayrıca 1’inci ve 2’nci Barış Harekatı’nda herhangi bir süre görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ile şehit olan kişilere verilmesi yönünde düzenleme yapıldı.

Hayatta olmayan hak sahiplerinin madalyalarının, yasada belirtilen mirasçılarına verileceği de tüzük kuralları arasında yer alıyor.

Madalyanın boyutu ve şekliyle ilgili de düzenlemeler içeren tüzük, madalya almaya hak kazananlara berat ve rozet de verileceği kuralını içeriyor.

Tüzüğe göre, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tüzük uyarınca oluşturulan listede yer alan hak sahipleri veya hayatta olmayan hak sahiplerinin yasada belirtilen mirasçıları, milli mücadele madalyasını tüzük ekindeki müracaat formuyla talep etmeleri halinde kendilerine milli mücadele madalyası verilecek.

ÖZEL HASTA BAKMA (ÜCRETLER TARİFESİ) KARARNAMESİ

Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi Tüzüğü tahtında “Özel Hasta Bakma (Ücretler Tarifesi) Kararnamesi” yayımlandı.

Kamu hekimlerinin ikinci iş yasağının mahkeme kararının 1 Ağustos’ta uygulamaya girmesiyle sağlıkta yeni düzenlemeler çerçevesinde hazırlanan kararnameye göre özel hasta bakma hakkı kapsamında ayakta muayene edilen hastalardan 80 TL ile 150 TL arasında muayene ücreti alınabilecek.

Devlet hastanesi bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına, özel hasta bakma hakkı kapsamında ayakta muayene edilecek her hasta için tahsil edilecek muayene ücretinin yüzde 10’u kadar işgaliye ve kullanım ücreti ödenecek.

Ayakta muayene dışında kalan her türlü tıbbi tedavi işlemleri konusunda Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası altında yayımlanan Ücret Tarifesi uygulanacak. Devlet hastaneleri bünyesine dahil edilen özel sağlık kuruluşlarına bu işlemler kapsamında ödenecek sarf malzemesi ile sair giderlerin tüzüğe göre tespit edileceği de kararname maddeleri arasında yer alıyor.

Sağlık Kurumları Ücretler Tarifesi (Değişiklik) Tüzüğü de Resmi Gazete’de yayımlandı. Hekimlerin özel hasta bakma hakkında ilişkin kurallar içeren tüzük ekindeki cetvelde, Sağlık Bakanlığı ile özel sağlık kuruluşları/birimleri arasında tesislerin kullanımına ilişkin protokol de yer aldı.

KÜLTÜR SANAT DANIŞMA KURULU

Kültür Sanat Danışma Kurulu’nun 2017 ile 2020 yılları arasında görev yapacak üyeleri belirlendi.

Üyeler şöyle:

“Yazar temsilcileri: Asli üyeler Burcu Karagöz ve Şevket Öznur; yedek üyeler Serkan Soyalan ve Nurperi Özgener.

Görsel sanatçı temsilcileri: Asli üyeler Nergül Gezer Dündar ve Özhan Özatay; yedek üyeler Toya Akpınar, 2. Yedek üye Ayşe Gökyiğit.

Sahne (gösteri sanatları) temsilcileri: Asli üyeler Süleyman Şakar ve İpek Denizli Karagöz; yedek üyeler Aliye Ummanel ve Ali Volkan.

Müzik sanatçıları temsilcileri: Asli üyeler Şifa Çolakoğlu ve Özkan Pastırmacıoğlu; yedek üyeler Ersin Tünay ve Aytaç Çağın.

Araştırmacıların temsilcileri: Asli üyeler Kani Kanol ve Ejdan Sadrazam; yedek üyeler Çağın Zort ve Mete Özsezer.

Halkbilimi dernekleri temsilcileri: Asli üye Ali Nebih, yedek üye Kerem Kunter.

Kültür sanat dernekleri temsilcileri: Asli üyeler Refik Hazır ve Sevim Kayalp; yedek üyeler Sıdıka Özdoğan ve Cengiz Çelebi.

Üniversite temsilcileri: Asli üyeler Çetin Özen ve Mete Mutlu Balkıs; yedek üyeler Cemil Atakara ve Esra Plümer Bardak.

Bakanın atadığı isimler: İsmail Bozkurt, Ali Efdal Özkul ve Erkan Dağlı.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.