banner913
banner932
banner1012

Lefkoşa’ya hayvan mezarlığı talebi

banner1020

Bir grup hayvan sever, Lefkoşa’ya hayvan mezarlığı yapılması için LTB Başkanı Harmancı’dan destek istedi

banner974
Lefkoşa’ya hayvan mezarlığı talebi

banner971


 

Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, hayvan mezarlığı talebiyle Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’yı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan hareket temsilcileri, dünyanın pek çok ülkesinde hayvan mezarlığı bulunduğunu, bunun ülkede de ihtiyaç haline geldiğini belirtti.
Uzun yıllarını birlikte geçirdiği hayvan dostlarını öldüklerinde çöpe atmak istemediklerini vurgulayan hareket temsilcileri, birçok insanın ölen hayvanını boş alanlara bilinçsizce gömdüğünü, bu durumun çevre ve sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. 
Dünya Yalnız Bizim Değil Hareketi, oluşturulacak hayvan mezarlığının belediyenin de kontrolünde ağaçlandırılabileceğini, yeşil alan haline getirilebileceğini belirtti. 
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, hayvan mezarlığı konusunu gündemlerine alacaklarını kaydetti. 
Harmancı, uzmanların ve bu alandaki örgütlerin de katkılarıyla belediyenin çevre ve halk sağlığı komisyonunda konuyu gündeme getirip en uygun çözüm için çalışma başlatacağını ifade etti. 
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.