banner913
banner932
banner1012

Laboratuvardaki yangın, 25 milyon TL’ye mal oldu

Sağlık Bakanı Besim, “Devlet laboratuarında neden çıktığını bilmediğimiz bir yangın, toplumun boynuna 25 milyon TL ve dağılan personel nedeniyle aksayan bir laboratuvar olarak bindi. Bir hata varsa hesabı sorulacaktır” dedi

banner974
Laboratuvardaki yangın, 25 milyon TL’ye mal oldu

banner971

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Devlet Laboratuvarı binasının 2019 sonunda tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.
Filiz Besim, bayram vesilesiyle Devlet Laboratuvarına gerçekleştirdiği ziyarette, 2016 sonunda akredite olmuş Devlet Laboratuvarı binasında çıkan yangından sonra Devlet Laboratuvarının Veteriner Dairesi bölgesindeki prefabrik binada faaliyetlerini sürdürdüğünü, bugünkü binanın çok yetersiz olduğunu, yangından sonra personelin de dağılmasıyla Dairenin personel sayısının da çok yetersiz kaldığını söyledi.
Türk Ajansı Kıbrıs için başlatılan karkas halindeki inşaatın Devlet Laboratuvarı yapılması için Sağlık Bakanlığına devredildiğini, bina projesinin hazırlandığını ve “2019 sonunda tamamlanmasını hedeflediklerini” ifade eden Besim, binanın maliyetinin iç donanım hariç 20-25 milyon TL’ye mal olacağını, iç donanım için ise uluslararası bir ihaleye çıkılacağını kaydetti.
“Neden çıktığını bilmediğimiz bir yangın toplumun boynuna 25 milyon ve dağılan personel nedeniyle aksayan bir laboratuvar olarak bindi” diyen Besim, yangının çıkış nedeninin bilinmemesinin, sigorta şirketinin ise ödeme yapmamasından dolayı hiç rahat olmadığını, konuyla ilgili dosyanın savcılığa iletileceğini ve yakın bir zamanda mahkeme sürecinin başlamasını beklediklerini söyledi.
Besim, “Bir hata varsa bir yanlışlık varsa mutlaka hesabı sorulacaktır” dedi.
Devlet Laboratuvarı için, kan ve idrarda uyuşturucu ölçüm ile suda bromat ölçüm cihazlarının yakın bir zamanda teslim alacaklarını bunun yanında da alkollü sıvılarda alkol derecesini ölçecek cihaz tedariki için ise çalışmalara başladıklarını söyleyen Bakan Filiz Besim tüm çalışanların bayramını da kutladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.