banner913
banner932
banner1012

Kurban Bayramı Cuma günü başlıyor

banner1020

banner974
Kurban Bayramı Cuma günü başlıyor

banner971

 İslam dünyasının iki bayramından biri olan Kurban Bayramı, 1 Eylül Cuma günü başlıyor.

Dört günlük bayramla birlikte, 30 Ağustos’un Zafer Bayramı olması ve 31 Ağustos’un da idari izin verilmesi dolayısıyla 6 günde çıkacak tatil için, başta polis, belediyeler ve acil hizmet veren diğer kurumlar önlemlerini aldı.

“BAYRAM NAMAZI”

Kurban Bayramı, 1 Eylül Cuma günü sabah 07.00’da tüm camilerde kılınacak bayram namazıyla başlayacak.

CUMHURBAŞKANI AKINCI HALKLA BAYRAMLAŞACAK

Kurban Bayramı nedeniyle, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, bayramın ilk günü 10.00-11.00 saatleri arasında Cumhurbaşkanlığı’nda halkla bayramlaşacak.

POLİS ÖNLEM ALDI

Polis Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nı halkın huzur ve güven ortamı içerisinde idrak edebilmesi için tüm emniyet tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Açıklamada, “155 POLİS İMDAT, 199 İTFAİYE,  156 ALO NARKOTİK”  ve diğer telefon hatlarının kesintisiz 24 saat halkın hizmetinde olacağı kaydedildi.

Polis Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Dinimizin en müstesna günlerinden biri olan bayramlar, kırgınlıkların unutulduğu, mutlulukların paylaşıldığı ve hoşgörünün ön plana çıktığı günlerdir. Bu özel günlerde birlik ve beraberlik içinde hareket etmek kuşkusuz yaşam kalitemizi artıracaktır” denildi.

Bayram nedeniyle daha da yoğunlaşacak olan trafikte, alınması gereken tedbirlere de değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Trafik kurallarına mutlak surette uyunuz ve uymayanları uyarınız. Alkol almışsanız araç kullanmayınız, gerekirse polisten yardım isteyiniz. Aracınızı, yolların konumunu dikkate alarak ve gerekli özeni göstererek sürünüz. Kendilerinin ve başkalarının can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullananları ve trafik kurallarına uymayanları hiç çekinmeden polise ihbar ediniz.  Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın, bir şeyler yiyip içmenin sürücünün dikkatini dağıtacağını asla unutmayınız.  Sürat yapmayınız. Süratin yolları değil kendi yaşamınızı kısaltabileceğini unutmayınız. Trafikte önceliğiniz; ‘hız yapmak değil, gideceğiniz yere sağlıklı varmak ve sevdiklerinizle kucaklaşmak’ olsun. Kurban Bayramı nedeniyle tatilini evinden uzakta geçirecek olan vatandaşlarımız; ev ve iş yerlerinden ayrılmadan önce, hırsızlığa ve/veya yangına karşı gerekli tedbirleri almaları biz polislerin işini bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır. Saygıdeğer halkımızın, evlerinden ayrılmadan önce kapı pencerelerini güvenli bir şekilde kapatmaları ayrıca yangına sebep olabilecek cihazlarının da güvende olduklarını kontrol etmeleri kendi yararlarına olacaktır”

Polis Genel Müdürlüğü, tüm halkın Kurban Bayramı’nı, kutlayarak, sağlıklı huzurlu, mutlu ve olaysız bir bayram dileğinde bulundu.

MERKEZİ CEZAEVİ’NDE AÇIK GÖRÜŞ

Kurban Bayramı dolayısıyla dört gün boyunca Merkezi Cezaevi’nde bulunan hükümlü ve tutuklulara 09.00-16.00 saatleri arasında yakınları ile önceden belirlenen programa göre açık görüş olanağı sağlanacak.

Merkezi Cezaevi Müdürlüğü, Kurban Bayramı ziyareti için Merkezi Cezaevi’ne gidecek ziyaretçilerin, yanlarında kendini tanıtıcı bir belge getirmeleri ve ziyaretçiler tarafından getirilen yiyeceklerin ziyaret süresince tüketilecek miktarda olması gerektiğini belirtti.

HALA SULTAN TEKKESİ’NE ZİYARET

Kurban Bayramı dolayısıyla Din İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Larnaka'da bulunan Hala Sultan Tekkesi’ne 5 Eylül Salı günü toplu ziyaret gerçekleştirilecek.

Normal şartlarda Güney Kıbrıs’a geçişine izin verilmeyenlerin de Hala Sultan Tekkesi’ne gidebileceği açıklandı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.