banner913
banner932
banner1012

Küçükbaş hayvan üreticileri eylemden vazgeçti

banner1020

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, küçük hayvan üreticilerine 2017’ye ait Doğrudan Gelir Desteği’nin 11 milyon TL civarında olan ilk ödemesinin, 15 ile 20 Hazarin arasında yapılacağını açıkladı. Bu açıklamaları üzerine, hayvan üreticileri eylemden vazgeçti.

banner974
Küçükbaş hayvan üreticileri eylemden vazgeçti

banner971

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimi, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile görüşmesini tamamladı.

Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından üreticiler saat 13.00 sıralarında Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile görüşmek üzere bakanlığa geldi.

Birlik Başkanı Alpay Orhan Güvenlier, Tarım Bakanlığı önünde yaptığı kısa açıklamada, Tarım Bakanı ile görüşmelerinin olumlu geçtiğini kaydederek “Sayın Bakan konuyla ilgilendi. Sorunların çözülmesi için gerekli gayreti göstereceğini söyledi. Sorunların çözüleceğini taahhüdünü verdi” dedi.

Güvenlier, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuşoğlu’nun özellikle doğrudan gelir desteği ödemeleri konusunda söz verdiğini belirterek, görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını açıkladı.

“ÖDEMELER HAZİRANDA”

Bir soru üzerine doğrudan gelir desteği ödemelerinin zamanına da değinen Birlik Başkanı Güvenlier, “Haziran denildi. Sadece haziran olarak konuşuldu. Bizim istediğimiz ödemelerin tümünün yapılmasıdır. Hükümet bu konudaki net cevabı haziran ayındaki çalışmalarla birlikte verecek” diye konuştu.

Hayvan üreticileri 2017'nin ilkdönemine ait 11 milyon TL’nin ödenmesini istiyor.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, küçük hayvan üreticilerine 2017’ye ait Doğrudan Gelir Desteği’nin 11 milyon TL civarında olan ilk ödemesinin, 15 ile 20 Hazarin arasında yapılacağını açıkladı.

Denktaş, daha önce 18 Mayıs’a kadar yapılacağı açıklanan ödemelerin bugüne dek teknik bir sorun nedeniyle yapılamadığını, sorunun şu anda giderildiğini söyledi.

Küçükbaş Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yönetimiyle görüşen Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın bu açıklamaları üzerine, hayvan üreticileri eylemden vazgeçti.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.