banner913
banner932
banner1012

Küçük Kaymaklı mezarlığı tadil ediliyor

banner1020

Harabeye dönen Küçük Kaymaklı köy mezarlığında LTB ile Galip Bozalp İnşaat şirketi işbirliğiyle tadilat yapılıyor

banner974
Küçük Kaymaklı mezarlığı tadil ediliyor

banner971

Bahar UYGUR

Harabeye dönen Küçük Kaymaklı köy mezarlığı tadil ediliyor. Mezar taşları kırılan, duvarları yıkılan mezarlık Lefkoşa Belediyesi ve Bozalp İnşaat işbirliği ile yenileniyor.

Küçük Kaymaklı Mezarlığı 49 yıl boyunca kullanılmadığı için harabaye döndü.

Tadilat ile ilgili konuşan Küçük Kaymaklı Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Asbaşkanı Ali Zeybekoğlu, 1963 öncesi köy mezarlığı olarak kullandıkları burayı göçmen olduktan sonra kullanamadıklarını, 49 yıl mezarlıklarına gidemediklerini ve köy mezarlığını soyduklarını, okullarının şantiye alanı olduğunu söyledi. Dernek olarak lokal istediklerini ancak vermediklerini belirten Zeybekoğlu, Galip Bozalp ve Mehmet Harmancı’ya mezarlık duvarlarını yaptığı için teşekkür etti.

Zeybekoğlu “Artık atalarımızın kemikleri sızlamayacak” dedi. Sabır ağaçlarının da büyümesinin önüne geçilemediğini belirten Zeybekoğlu, sabır ağaçlarının altında 30-40 ölüleri olduklarını ifade etti ve yetkililerden bunlar için de bir çözüm istedi.


banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.