banner913
banner932
banner1012

KTAMS, tam yaşlılık maaşıyla ilgili oluşan mağduriyetleri konuşacak

banner1020

banner974
KTAMS, tam yaşlılık maaşıyla ilgili oluşan mağduriyetleri konuşacak

banner971

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)  2008 öncesi asıl ve sürekli kadroya atanan kamu görevlilerinin mahkeme kararıyla birlikte mevzuat değişikliğiyle tam yaşlılık maaşıyla ilgili oluşan mağduriyetleri konusunda kitle toplantıları düzenleyecek.
KTAMS’tan yapılan açıklamaya göre, kitle toplantılarının ilki 2 Nisan’da Lefkoşa’da, ikincisi ise 11 Nisan’da Gazimağusa’da KTAMS lokalinde saat 16.30’da başlayacak.
Sendikadan konuya ilişkin açıklama şu şekilde:
“2008 öncesi asıl ve sürekli kadroya atanan kamu görevlilerinin, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden hizmet birleştirilmesinden “kısmi yaşlılık” aylığı almaya hak sahibi olup, kısmi yaşlılık aylığı bağlandıktan sonra tekrar çalışıp prim yatırımı yapanların bu yeni yatırımlarının “tam yaşlılık” aylığı hesaplanmasında dikkate alınmasına yönelik mahkeme kararı sonrası mevzuatın uygulamasında değişiklik olmuştur.  
Mahkeme kararı, Sosyal Sigortalar Dairesi’nden kısmi aylık almaya başlayanların tekrardan çalışmaya başlayıp Sosyal Sigortalara prim yatırmaları halinde müstakil “tam” yaşlılık aylığına geçemeyecekleri yönünde olup bu karar sonrası sigortadan hizmet birleştirmesinden emekli aylığı almaya hak sahibi yüzlerce kamu görevlisinin mağduriyeti doğmuştur.
  Sendikamız KTAMS,  yaşanan bu mağduriyetleri gidermek ve kamu görevlilerini bilgilendirmek adına kitle toplantısı yapma kararı almıştır”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.