banner913
banner932
banner1012

“Krediler TL bazında yapılmalı”

banner1020

banner974
“Krediler TL bazında yapılmalı”

banner971

Tüketiciler Derneği, TL’deki değer kaybı nedeniyle tüketicileri örgütlenmeye, hükümeti de önlem almaya çağırdı.
Tüketiciler Derneği yaptığı yazılı açıklamada, üç yıl içerisinde TL’de yaşanan değer kaybına dikkat çekerek, “Döviz kredisiyle borç alan ve sözleşme yapan tüketiciler okul harçlarını, kiralarını ödeyemeyecek durumda bulunmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

Derneğin önlem önerileri şöyle:

“Tüm tüketici sözleşmeleri ve tüketici kredileri TL bazında yapılması zorunluluğu getirilmelidir. Kredi sözleşmeleri, okul harçları, kira gibi dövize indeksli olarak yapılan sözleşmelerin yapıldığı tarihteki kur esas alınarak ödemeler yeniden yapılandırılmalıdır. Bu uygulama sonucu sektörlerin, bankalar dahil maddi mağduriyetlerini asgariye indirecek önlemleri almalı. Bu amaçla mevduat faizlerinden alınan %15 vergi ve BSİV banka sigorta işlem vergisi olarak hükümetin gelir kaynaklarını kullanmalıdır. Devlet tasarrufları için etki, kapsamlı ve seri önlemler alınmalıdır. TL’deki değer kaybı oranında Hayat pahalılığı artışı vermelidir. Türkiye ile olan dış ticaret açığının da dikkate alınarak TL’deki değer kaybı kadar dolaylı olarak vergi ödemiş olduğu oranda Türkiye Cumhuriyeti’nden bu kaybı karşılaması için Hükümet talepte bulunmalıdır.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.