banner913
banner932
banner1012

Koçanlı arazi çöplük haline geldi

banner1020

Lefkoşa sanayi bölgesi arkasında bulunan koçanlı Türk malı arazi içerisine bırakılan moloz, evsel ve sanayi atıkları, söz konusu araziyi çöplüğe dönüştürdü. Olaya tepki gösteren arazi sahibi “Drenaj boruları bile arazimize verildi” diye isyan etti

banner974
Koçanlı arazi çöplük haline geldi

banner971

Murat ASLAN

Ülkemizde her geçen gün büyüyen çevre ve çöp sorunu vatandaşları da etkilemeye başladı.

Özellikle Lefkoşa bölgesinde yıllardır devam eden çöplerin gelişi güzel ormanlık alanlara ve boş arazilere bırakılması olayı malları olan vatandaşları mağdur ediyor.

Bize ulaşan Hamitköy sakini vatandaşımız, Lefkoşa bölgesinde Sanayi bölgesinin arkasında bulunan Lefkoşa Türk Belediyesi tarafından inşa edilen salhanenin hemen yanında bulunan arazilerinin bu bölgeye gelişi güzel çöp ve moloz bırakılmasından dolayı arazilerinin çöplüğe dönüştüğünü dile getirdi.

Koçanlı Türk malı olan arazilerinin gerek sanayi atıklarının, gerek evsel atıkların gerekse çöp ve molozların bırakılmasından dolayı kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Hamitköy sakini vatandaşımız, “Terbiyesiz kişiler, kurum ve kuruluşlar arazimizi çöplük haline getirdiler. Bu yetmezmiş gibi Sanayi Dairesi tarafından yeni parsellenen parsellerin drenaj boruları da arazimize verildi.Kim kime dum duma. Siz olsanız ne yapardınız.” diyerek sitemlerini paylaştı.

Bu konuda gerek Sanayi Dairesi’ne, gerek Çevre Dairesi’ne gerekse Lefkoşa Türk Belediyesi’ne önlem alınması için talepte bulunmalarına karşın hiç kimsenin caydırıcı tedbirler almadığını belirten vatandaşımız, yetkilileri dava etmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.