banner913
banner932
banner1012

KKTC Ormancılar Derneği'nden Çağrı

banner1020

KKTC Ormancılar Derneği, kış sezonunun yaklaştığını belirterek, vatandaşlara faturası olmayan kişilerden odun almamaları çağrısında bulundu.

banner974
KKTC Ormancılar Derneği'nden Çağrı

banner971

Faturasız Odun Almayın. Kaçakçılığı Teşvik Etmeyi

KKTC Ormancılar Derneği, kış sezonunun yaklaştığını belirterek, vatandaşlara faturası olmayan kişilerden odun almamaları çağrısında bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada, vatandaşların faturasız odun aldığında, kaçak kesim yapan kişileri kaçakçılığa teşvik ettikleri belirtilerek, “Orman varlığımız düşünüldüğünde bu kaçak kesimlerin ormanlarımızı daha da azalttığı malumunuzdur. Kaçak kesim yapan kişiler yalnız ormanlarımızı değil vatandaşların arazilerindeki zeytin ve harnup ağaçlarını da kestiğini biliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaçak kesimle mücadeleyi sadece Orman Dairesi’nden beklemenin doğru olmadığı kaydedilen açıklamada, odun alan vatandaşların fatura talep etmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, “Aldığınız odunun faturasını talep ederek, hem kaçakçılığın önüne geçilir hem de vergi kaçakçılığı önlenmiş oluruz. Kaçakçılığı önlemek için vatandaşlarımızın duyarlılığı bizler için çok önemlidir. Odun alırken nereden, nasıl kesildiği ve neden faturasız satıldığıyla ilgili sorular sorularak, kaçak satış yapan kişiyi polise ihbar etmeleri halinde, Polisimizin gerekeni yapacağından hiç kuşkumuz yoktur” ifadelerine yer verildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.