banner913
banner932
banner1012

KKTC'de “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi” kuruluyor

banner1020

banner974
KKTC'de “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi” kuruluyor

banner971

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ASELSAN ile İTÜ-KKTC işbirliğinde “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi” kuruluyor.

ASELSAN ile İstanbul Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eğitim Araştırma Yerleşkeleri (İTÜ-KKTC) arasında deniz sistemlerine yönelik araştırma ve geliştirme faaliyetleri gerçekleştirecek merkeze yönelik iş birliği anlaşması imzalandı.

İTÜ-KKTC’den yapılan açıklamaya göre, imzalanan anlaşma ile “KKTC’nin su üstü ve su altı imkanlarını kullanarak deniz teknolojileri ve altyapıları konularında örnek teşkil edebilecek bir üniversite-sanayi iş birliğinin tesis edilmesi” amaçlanıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kurulacak “Deniz Sistemleri Araştırma Merkezi”ile; bir yandan geliştirilmekte olan deniz sistemleri teknolojilerinin katma değerinin artırılması, diğer taraftan ise İstanbul Teknik Üniversitesi ile yürütülen mevcut çalışmaların İTÜ-KKTC aracılığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de devam ettirilerek üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.