banner913
banner932
banner1012

Kıbrıs Rum Başpiskoposu 2'nci Hrisostomos'un açıklaması protesto edildi

banner1020

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi, Kıbrıs Rum Başpiskoposu 2’nci Hrisostomos’un geçtiğimiz günlerde yaptığı; “1974 sonrası adaya yerleşen Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının geri gönderilmeleri...

banner974
 Kıbrıs Rum Başpiskoposu 2'nci Hrisostomos'un  açıklaması protesto edildi

banner971

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi, Kıbrıs Rum Başpiskoposu 2’nci Hrisostomos’un geçtiğimiz günlerde yaptığı; “1974 sonrası adaya yerleşen Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının geri gönderilmeleri gerekir” yönündeki açıklamasını protesto amacıyla bugün eylem düzenledi.

BRT’nin haberine göre, Lokmacı Sınır Kapısı’na yürüyüş düzenleyen eylemciler, burada basına açıklamalarda bulunup, Başpiskopos 2. Hrisostomos’a ulaştırılmak üzere hazırlanan mektubu okudu.

Mektubun okunmasının ardından Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi’nden bir grup üye Başpiskopos’un yardımcısına mektubu teslim etmek üzere Güney Kıbrıs’a geçti ve eylem sona erdi.

Eyleme, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş ve bazı milletvekilleri de destek verdi.

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlık Konseyi üyesi Ata Atun, Lokmacı Sınır Kapısı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye kökenli ve yıllardır bu topraklarda yaşayanların burada doğan ve Kıbrıs’ı vatan bilen kişilerin geri gönderilme düşüncesinin insanlık dışı olduğunu ve buna asla müsaade etmeyeceklerini ifade etti.

Ata Atun daha sonra Başkanlık Konseyi üyeleri adına ve Başpiskopos 2. Hrisostomos’a ulaştırılmak üzere İngilizce olarak hazırlanan mektubu okudu.

Mektupta, Başpiskopos’un “Yerleşikler” olarak tanımladığı kişilerin Kıbrıs Türk toplumunun bir parçası olduğunu ve bütünü oluşturduğundan ayırım yapılmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.