banner913
banner932
banner1012

“Kesintiyi onaylayan bürokrat varsa istifa edeceğim”

banner1020

UBP milletvekili Olgun Amcaoğlu “Bu uygulamayı onaylayan bürokrat varsa istifa edeceğim" dedi

banner974
“Kesintiyi onaylayan bürokrat varsa istifa edeceğim”

banner971

Milletvekilleri maaşlarında yapılacak kesinti, Meclis’in olağanüstü toplantısında gündem oldu. Maliye Bakanı Serdar Denktaş, “Olağanüstü halden geçiyoruz, ilk kesintiye kendimizden başladık. Gelecek ay vekiller tahsisat ödeneği almayacak” şeklinde açıklama yaptı.

Denktaş’ın açıklamalarının ardından UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, oturduğu yerden söz alarak, hükümeti popülizmle suçladı, bu uygulamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.

Amcaoğlu, “Bunu onaylayan bürokrat varsa, bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim” dedi. Amcaoğlu’nun ardından UBP Milletvekili Dursun Oğuz da Denktaş’ı eleştirdi. Meclis oturumunda sesler yükseldi.

Denktaş “Dışarıda insanlar kan ağlarken, kalkıp da bunu mu düşüneceğiz? Bunu mu konuşacağız. Anayasaya aykırı olduğunu düşünüyorsanız, Anayasa Mahkemesine gidin” dedi. 
ÖZGÜRGÜN
Hüseyin Özgürgün yeniden kürsüye çıkarak, örnekler verdi ve Cumhurbaşkanı’nın örtülü ödeneği, izaz ikram ödeneği gibi ödeneklerin kesilmesi halinde milletvekillerinin tahsisatlarının kesilmesinin kendileri için bir sorun olmayacağını dile getirdi. 
Eski dönemlerin eleştirilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyleyen Özgürgün, “Sorun sadece reel sektörde mi?” diye de sordu. 
Özgürgün dövizle ilgili sorunun son 15 günde yaşanan bir durum olduğunu söyledi.
 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.