banner913
banner932
banner1012

Kayıp 3 kişiye ait kemik kalıntısı bulundu

banner1020

Kıbrıs’ta 1963-1964 ve 1974’te meydana gelen olayların sonucunda kayıp olarak listelenen şahıslardan Gazimağusa’da bir ve St. Hillarion’da da iki kişiye ait olmak üzere 3 kişiye ait kemik kalıntıları bulundu

banner974
Kayıp 3 kişiye ait kemik kalıntısı bulundu

banner971

 Kayıp arama çalışmalarında Gazimağusa’da bir ve St. Hillarion’da da iki kişiye ait olmak üzere 3 kişiye ait kemik kalıntısı bulundu.

Kıbrıs’ta 1963-1964 ve 1974’te meydana gelen olayların sonucunda kayıp olarak listelenen şahısların, gömü yerinden çıkarılması, kimlik tespiti ve kalıntılarının iadesi çalışmalarını yürüten Kayıp Şahıslar Komitesi, kazı çalışmalarında yaşanan gelişmeleri açıkladı.

Kayıp Şahıslar Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, dünkü kazı çalışmalarında Gazimağusa’da sivil bölgede bir ve St. Hillarion’da da iki kişiye ait kemik kalıntısı bulunduğunu, St. Hillarion’daki  kemik kalıntısı bulunan kişi sayısının böylece altıya yükseldiğini kaydetti.

Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlardan oluşan ekipler tarafından, Mehmetçik, Minareliköy, Gökhan askeri bölge, Alsancak, Akdeniz, Lefkoşa bölgesinde eski Yunan Alayı kamp bölgesinde bulunan Ay. Demet ve Baf bölgesindeki Konya köyünde kazıların devam ettiği de belirtilen açıklamada, kayıp şahıslar hakkındaki bilgilerin Komite ile paylaşılması çağrısında bulunuldu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.