banner913
banner932
banner1012

Kar-İş'ten öğrenci taşımacılığı konusunda önemli karar

banner1020

banner974
Kar-İş'ten öğrenci taşımacılığı konusunda önemli karar

banner971

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Derneği (Kar-İş), öğrenci taşımacılığı konusundaki taleplerinin karşılanmaması halinde 8 Mayıs Çarşamba'dan itibaren greve gideceği ve öğrenci taşımacılığını durduracağı uyarısında bulundu.

Kar-İş Basın Sözcüsü Zekai Gece, yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci taşımacılığı konusunda Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerde sonuç alamadıklarını, bu bağlamda Kar-İş üyelerinin belirsizlik içerisinde öğrenci taşımacılığı icra etmeye çalışmasının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Gece, taleplerini şöyle sıraladı:
“Milli Eğitim Bakanlığı’ndan 19 Nisan’da Taşımacılık Komisyonu’nda alınan kararların onaylanmasını; mevcut sözleşmelere Ulaştırma Bakanlığı İzin Kurulu tarafından verilen yüzde 30’luk artışın mevcut sözleşmelere eklenmesi ve geriye dönük ödemelerin yapılması; Milli Eğitim Bakanlığı’nda sözleşmelere yüzde 30’luk artışı ekleyip, hesaplaşma yapacak ve bunların altına imza koyacak ekibin oluşturulması”

Gece, “İsteklerimizin ve haklarımızın ivedi bir şekilde yerine getirilmemesi halinde, haklarımızı alana kadar 8 Mayıs’tan itibaren süresiz greve gidip öğrenci taşımacılığını durduracağımızı yetkililer ve kamuoyuna duyururuz” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.