banner913
banner932
banner1012

Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

banner1020

Kur'an'da “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesi, yarın akşam idrak edilecek.

banner974
Kadir Gecesi yarın idrak edilecek

banner971

Din İşleri Başkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Kadir Gecesi çerçevesinde ülke genelindeki tüm camilerde programlar yapılacak.

Hz. Ebubekir Camii’nde gerçekleştirilecek Kadir Gecesi programı BRT’den canlı yayımlanacak.

ATALAY

Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atalay, mesajında, “adalet, huzur ve güvenin bütün evrene yayıldığı bu gece, yapılan duaların kabul edildiği, tövbelerin karşılık bulduğu, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi içerisinde yer alan, kutlu bir gecedir. Kadir gecesi; Müslümanlar için bir hidayet, rahmet kaynağı ve müjdeleyici olan Kur'an-ı Kerimin indiği gecenin adıdır. Hz. Muhammed’e Peygamberlik görevi Kadir Gecesinde verilmiştir” dedi.

Din İşleri Başkanı Atalay, mesajına şöyle devam etti:

“Bu geceyi, Yüce Rabbimiz Kur’an’ı Kerimde; “Muhakkak ki biz onu (Kur’an’ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sana haber veren oldu mu? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır” şeklinde tanımlamaktadır. Başka bir ayeti kerimede ise; “Ey insanlar! Şüphesiz size Rabbinizden kesin bir delil geldi ve size apaçık bir nur indirdik. Allah’a iman edip O’na sımsıkı sarılanlara gelince, Allah onları kendinden bir rahmet ve lütuf içine daldıracak ve onları kendine doğru giden dosdoğru bir yola götürecektir." buyrularak, insanları dosdoğru yola, kurtuluşa ulaştıracak ilkelerin Kur'an-ı Kerimde olduğuna dikkat çekilmektedir.

İnananlar olarak bu geceyi Kur’an-ı Kerim okuyarak, okuduğumuz ayetlerin anlamları üzerinde tefekkür ederek, onu hayatımıza rehber etme ahdimizi ve azmimizi yenileyerek, namaz kılarak, Peygamberimize sık sık salât ve selâm getirerek, tövbe ve dua ederek geçirmeliyiz.”

Bu günleri darda kalanları,  yoksulları, yetim ve kimsesizleri sevindirerek değerlendirmek gerektiğini, bütün insanlığa ve canlılara karşı merhametli olmaya gayret etmek gerektiğini, her türlü kötü düşünceyi, bir daha hayat bulamayacak şekilde, tıpkı sahabenin yaptığı gibi kökünden söküp atmaya çalışmak gerektiğini belirten Atalay, “Bu duygularla, şahsım ve temsil ettiğim camiam adına bütün İslam aleminin ve halkımızın Kadir Gecesini kutlar, bu gecede yapılan dua ve yakarışların, günümüz dünyasında ortaya çıkan fitne ve fesadın ortadan kalkmasına, mazlumların çığlıklarının dinmesine vesile olmasını diler, İnsanlığın barış ve huzurunu tehdit eden olayların son bulmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.