banner913
banner932
banner1012

Kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı düzenlenecek

banner1020

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Saner, ilk defa bu yıl “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı” düzenleyerek, kadına yönelik şiddet ve bunun yarattığı toplumsal sorunların bilimsel olarak ele alınacağını açıklaadı

banner974
Kadına yönelik şiddetle mücadele çalıştayı düzenlenecek

banner971

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, kadınların iş yaşamına katkılarını arttırmak ve AB ülkeleri içinde daha ileriye gidebilmek için “Kadının İş Yaşamına Katkısı” konusunda bir takım projeler hazırladıklarını söyledi.

Saner, ilk defa bu yıl “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı” düzenleyerek, kadına yönelik şiddet ve bunun yarattığı toplumsal sorunların bilimsel olarak ele alınacağını belirtti.

Hamza Ersan Saner, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, toplumlarda veya ülkelerde kadın ve kadına bakış açısı farklılıklar göstermiş olsa bile gelişen ve değişen dünya değerleri göz önünde bulundurulduğunda kadının toplum içerisindeki yeri ve öneminin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu belirtti.

Saner, “Toplumları, nesilleri meydana getiren, onları doğuran ve büyüten, topluma kazandıran kadındır. Kadın, sağlıklı, huzurlu, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde en önemli ve temel unsurlardan bir tanesidir” ifadesini kullandı.

1977’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’da alınan bir kararla 8 Mart’ın her yıl Dünya Kadınlar Günü olarak kutlandığını kaydeden Saner, temel felsefelerinin kadınların yılda bir gün, günü birlik sözler, yarına hatırlanmayacak vaatler ve süslü cümleler kurarak, hatırlanması değil, eşitlikçi ve özgürlükçü bir anlayışla her gün hatırlanmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Saner, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak, 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü’nün ülkedeki ve dünyadaki kadın sorunlarına dikkatin çekildiği ve tüm dünya kadınlarının eşitlik, güvenlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelede sorunlarının çözümü noktasında somut adımların  atıldığı önemli bir tarih olması gerektiğine inanıyoruz” şeklinde devam etti.

Hamza Ersan Saner, insanların kadın veya erkek diye sınıflandırılmasının bütüncül bir yaklaşıma ters olmasına rağmen, pek çok problemin cinsiyet farkından değil, toplumsal düşünce yapısından kaynaklandığı gerçeğinden hareketle,  kadın erkek ayrımını doğru bulmadığını belirtti. Saner, “Çünkü insanoğlu  kızını da oğlunu da aynı toplumda yetiştiriyor, kalıpları ve tabuları aynı toplum zihniyeti aşılıyor” ifadesini kullandı.

Saner, şöyle devam etti:

“Toplumda kadın annedir, şefkattir, özverinin simgesi, ailenin temelidir. Çoğu zaman değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarıdır.  Şehirlisi, köylüsü, yaşlısı, genci, her kadın hayatın her alanında vardır. Kadınlarımız; siyasette, iş dünyasında, evimizde, sokağımızda her yerde,  var olmaya da devam edecektir. Kadınlarımızın hayatın her alanında eşit, özgür ve adil bir şekilde yerlerini alması; maruz kaldıkları fiziksel ve ruhsal şiddet başta olmak üzere yaşadıkları her türlü olumsuzluğun giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak canla başla çalışsak da, daha söylenecek sözümüzün, yürünecek yolumuzun ve alınacak hayli mesafemiz olduğunun bilincindeyiz. Bu çerçevede kadın haklarını daha iyiye ve ileriye taşımak için her türlü fiziki altyapı ve yasal düzenlemeyi sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde hayata geçirmek arzusundayız”

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI YAPILACAK”

Kadınların iş yaşamına katkılarını arttırmak için bakanlık olarak ‘’Kadının İş Yaşamına Katkısı’’ konusunda bir takım projeleri hazırladıklarını kaydeden Saner, “Kadınlarımızın kendi kendilerinin patronu olabileceği veya kooperatifler kurararak üretime dahil olabilecekleri her türlü imkan en kısa zamanda kadınlarımızla paylaşılacaktır” ifadesini kullandı.

Saner, ilk defa bu yıl bakanlık tarafından 1.si düzenlenecek Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’nda, kadına yönelik yaşanan şiddet olgusu ve bunun yarattığı toplumsal sorunların bilimsel olarak ele alınacağını belirtti. Çalıştay sonucunda elde edilen bilimsel veriler ışığında, kadına yönelik şiddetle mücadele eylem planı oluşturulacağını kaydeden Saner, bakanlık tarafından uygulanacak kadın ve toplumsal cinsiyet politikalarında bir yol haritası belirleneceğini söyledi.

Hamza Ersan Saner, şöyle devam etti:

“Kadınların her zaman söyleyecek sözü, değiştirecek gücü vardır düşüncesi ve kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kadınların kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta hak ettikleri yeri aldığı bir dünya temennisiyle; tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.