banner913
banner932
banner1012

İthal patateste mantar hastalığı

banner1020

Tarım Dairesi, Patates Üreticileri Birliği Kooperatifi’nin ithal izni ile ithal edilen, sağlık sertifikası da bulunan yemeklik patateslerde mantari hastalık tespit edildiğini açıkladı.

banner974
İthal patateste mantar hastalığı

banner971

 

Tarım Dairesinden yapılan yazılı açıklamada, patateste tespit edilen mantari hastalığın, patates yumrularının önemli bir hastalığı olup bitkisel üretimde ekonomik kayıplara neden olabildiği ancak  hastalığın insan veya hayvanlar üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye neden olmadığı kaydedildi.
Gerekli tedbirlerin alındığı, dağıtımı ve satışı durdurulduğu kaydedilen açıklamada, “Ülkemize menşeinden temin edilen sağlık sertifikası ile getirilmişti. Sertifikada hastalıktan ari olduğu belirtilmişti” denildi

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.