banner913
banner932
banner1012

İstanbul - Ercan uçağı büyük tehlike yaşadı

banner1020

İstanbul’dan havalandıktan sonra olumsuz hava koşulları nedeniyle uçağın ön kısmına düşen yıldırım sonucunda uçağım ön kısmı büyük hasar aldı. Uçağım ön kısmına düşen yıldırım sonucunda düşme tehlikesi yaşanan uçakta yolcular büyük bir panik yaşadı. Yaşanan olayın ardından uçak güçlükle  Çanakkale Askeri Havaalanı’na indirildi

banner974
İstanbul - Ercan uçağı büyük tehlike yaşadı

banner971

İstanbul’dan kalkan KK1010 sayısı Atlas Global İstanbul-Ercan uçağı düşme tehlikesi yaşadı.

ATLASGLOBAL Hava Yollarının İstanbul-Ercan seferini yapan yolcu uçağı Atatürk Havalimanıdan kalkışından kısa bir süre sonra doluya yakalandı. Yağan dolu yağışı nedeniyle uçağın kokpit camları çatlarken, Radom olarak adlandırılan burun kısmı hasar gördü.

İstanbul-Ercan seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanından havalanan Airbus A320 tipi uçak kalkışından kısa bir süre sonra 5 bin feette dolu yağışına yakalandı. Yağış nedeniyle uçağın ön kokpit camları çatladı. Bunun üzerine Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçen pilot geri dönüş için izin istedi. Dolu yağışına yakalanan uçak Atatürk Havalimanına iniş yaparken, uçakta Radom olarak adlandırılan burun kısmında ciddi hasar meydana geldi. Dolu yağışına giren kokpit camları çatlayan uçağın pilotu taksi yolunda yandaki camlara bakarak ilerledi. 

Dolu bu hale getirdi: 5000 feette korku dolu anlar

Uçakta bulunan 121 yolcu başka bir uçakla Ercan'a gönderilecek.

UÇAKLAR İNEMEDİ

İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inemeyen Türk Hava Yolları’nın 13 uçağı başka meydanlara yönlendirildi.

İstanbul’da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kalkış yapmak isteyen uçaklar da bir süre kalkış için onay bekledi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.