banner913
banner932
banner1012

"İlişkilerimizi daha ileriye taşıdık"

banner1020

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kazakistan’in başkenti Astana’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İTT) Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne katıldı.

banner974
"İlişkilerimizi daha ileriye taşıdık"

banner971

Kazakistan'ın başkenti Astana’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne katılan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Zirve ile ilgili izlenim ve görüşlerini kişisel sosyal medya hesabından paylaşı.

Birçok ülke ile Bakan düzeyinde temaslar gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Atun, ayrıca uzun zamandır süregelen Kıbrıs sorunu görüşmelerinin çökmüş olması veya durması Kıbrıs Türk Halkı’nın Dünya ile buluşmasına, devletlerarası ekonomik ve diplomatik ilişkiler kurmasına ve geliştirmesine asla engel teşkil etmeyeceğinin altını çizdi.

Kıbrıs Türk Halkı’nın bu topraklardaki varlığına, üretimine, potansiyeline ve gücüne her zaman güvendiğini ve bu inançla da çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Atun, Zirve’de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de son derece verimli görüşmeler yaptıklarını belirtti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un Sosyal Medya Facebook üzerinden yayınladığı iletisinin tam metni şöyle:

‘Her zaman ifade ettiğimiz gibi uzun zamandır süregelen Kıbrıs sorunu görüşmelerinin çökmüş olması veya durması Kıbrıs Türk Halkı’nın Dünya ile buluşmasına, devletlerarası ekonomik ve diplomatik ilişkiler kurmasına ve geliştirmesine asla engel değildir.

Biz kendi halkımızın bu topraklardaki varlığına, üretimine, potansiyeline ve gücüne her zaman güvendik ve bu inançla da çalışmaya devam ediyoruz.

Kazakistan'ın başkenti Astana’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Bilim ve Teknoloji Zirvesi’nde üye ülkelerin sanayi, teknoloji ve ekonomi bakanları ile bir araya gelerek toplantılar yaptık. Birçok ülke ile Bakan düzeyinde yaptığımız temaslarda daha önceden tesis ettiğimiz ilişkilerimizi daha da ileriye taşıdık.

Zirveye, 57 İslam İşbirliği Teşkilatı ülkesinden Devlet Başkanları ve Başbakanların yanı sıra gözlemci ülkeler ve uluslararası örgütlerden 100'e yakın heyet katılıyor. Tüm bu süreçte yakınen çalışma fırsatı bulduğumuz Anavatan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti heyeti ile de son derece verimli görüşmelerimiz oldu. Biz Kıbrıs Türk Halkı’nın siyasi varlığını, ekonomik potansiyelini ve projelerini tüm dünyaya büyük bir önemle anlatmaya devam edeceğiz…

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.